Pohvala za Isidoru Ceković na konkursu CDPR

Na jubilarnom, dvadesetom nagradnom Konkursu za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori, kojeg je organizovalo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka, u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31. maja, nije bilo nagrađenih Barana, a među pohvaljenima za likovni rad je Isidora Ceković, učenica sedmog razreda OŠ “Jugoslavija” iz Bara.

Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola, bila je “Slika svijeta je ljepša bez cigareta”.

Žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova dodijelio je prvu nagradu Jovanu Žižiću iz OŠ “Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića, drugu Jeleni Marković iz OŠ “Pavle Rovinski” iz Podgorice, dok su treću nagradu zaslužili Andrej Nikolić iz OŠ “Drago Milović” iz Tivta i Isidora Obradović iz OŠ “Dušan Obradović” sa Žabljaka. Žiri za literarne radove za najbolji je proglasio sastav koji je napisao Kristijan Petrović iz OŠ “Njegoš” iz Kotora. Druga nagrada dodijeljena je Katarini Đurišić, učenici osmog razreda OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike, dok je treću osvojila Julija Golubović iz OŠ “Donja Ržanica” iz Berana.

Share.

Comments are closed.