Potpisan ugovor o rekonstrukciji trga i šetališta u Sutomoru

Uprava javnih radova i najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, podgoričko preduzeće “Fidija”, potpisali su ugovor o prvoj fazi rekonstrukcije trga i šetališta u Sutomoru, u vrijednosti skoro 970 hiljada eura.

Vlada Crne Gore opredijeliće iz Kapitalnog budžeta 435 hiljada eura, 425 hiljada eura obezbijediće Javno preduzeće Morsko dobro, dok će ostatak od 100 hiljada eura izdvojiti Opština Bar.

Početna, od predviđene četiri faze projekta obuhvata potpunu rekonstrukciju i popločavanje trga sa ugostiteljskim terasama, površine oko 5.000 metara kvadratnih, i modernizaciju dijela saobraćajnice u neposrednom zaleđu trga.

Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 250 dana od uvođenja u posao, u koje se ne računaju neradni dani u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima, kao i usljed eventualnog nastupanja okolnosti na koje izvođač ne može da utiče.

“Riječ je o značajnoj investiciji, koja će širom otvorili vrata za dalje unapređenje i razvoj turizma, a ujedno povećati kvalitet života stanovnika. Sutomore je već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje.

Ova investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama”, kazali su iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Share.

Comments are closed.