Predsjednik opštine Bar u posjeti mjesnim zajednicama Ostros i Šestani

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je Ostros i Šestane, gdje je sa predsjednicima tih mjesnih zajednica, Bećirom Berjaševićem i Velijom Mehovićem, razgovarao o realizaciji tekućih projekata i aktivnostima planiranim za naredni period.

Raičević je na sastanku u mjesnoj zajednici Ostros izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom, ističući važnost zajedničkog djelovanja koje će, kako je naveo, “doprinijeti realizaciji kapitalnih projekata, unaprijediti uslove života i time stvoriti pretpostavke za ostanak mladih u svom rodnom mjestu“.

“Kao suštinski važne projekte za područje Ostrosa i Šestana prepoznali smo rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i otvaranje graničnog prelaza Ckla- Zoganj. U toku je izrada Studije vodosnabdijevanja za teritoriju opštine Bar i po prvi put su, ovom studijom, područja koja gravitiraju Skadarskom jezeru obuhvaćena na sveobuvatan i kvalitetan način, sa ciljem da dobijemo optimalne smjernice kako da rješavamo ovo, za lokalno sanovništvo, važno životno pitanje. Danas možemo reći da smo veoma blizu početka realizacije projekta otvaranja graničnog prelaza Ckla- Zoganj, koji realizuje Vlada Crne Gore, a za koji je Opština Bar u planiranim rokovima uradila projektnu dokumentaciju. Shodno projektnom rješenju Uprava javnih radova Crne Gore odabrala je izvođača radova sa kojim je zaključila ugovor vrijednosti 690.226 €, a odabran je i nadzor. Opština i Uprava javnih radova su izvođaču radova predale poligonske tačke projektnog rješenja i nakon završetka pripremnih radnji, izgradnja saobraćajnice će vrlo brzo otpočeti. Ovaj projekat omogućiće bolju povezanost i protok roba i usluga sa susjednom Republikom Albanijom i dati dodatnu razvojnu perspektivu za područje Krajine”, objasnio je Raičević. On je podsjetio da je Opština Bar u prošloj godini uložila značajna sredstva za održavanje lokalnih puteva, kao i za rekonstrukciju objekta mjesne zajednice Ostros, što je unaprijedilo uslove za rad sa građanima.

Predsjednik Raičević je u okviru posjete, sa rukovodstvom doo „Vodovod i kanalizacija“ Bar obišao i Bobovište, gdje je razgovarano o unaprijeđenju sistema seoskog vodovoda.

Zajednički je konstatovano da su ovi sastanci potvrda uspješne saradnje lokalne uprave i rukovodstava mjesnih zajednica, kao i da će ovakav vid komunikacije doprinijeti realizaciji kapitalnih projekata koji će unaprijediti uslove života mještana barskog zaleđa.

Share.

Comments are closed.