Predsjednik Skupštine Crne Gore sastao se sa predstavnicima tri vjerske zajedice u Baru

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je juče opštinu Bar i tom prilikom susreo se sa predstavnicima tri vjerske zajednice-saopšteno je iz supštinske službe.

U odvojenim sastancima, predsjednik Skupštine razgovarao je sa protojerejem-stavroforom Slobodanom Zekovićem i sveštenstvom, sa  mons. Rok Đonlešajem, barskim nadbiskupom, kao i sa glavnim imamom džamije Selimija, Mujdinom ef. Milaimijem i predsjednikom Odbora Islamske zajednice u Baru Nedžibom Ibrišimovićem.

Tokom posjete, predsjednik Bečić je ocijenio da je Bar uvijek bio prepoznat kao sredina koja na najbolji način svjedoči održivost i neophodnost multikonfesionalnog i multietničkog sklada i suživota, kao najčvršćih temelja građanske Crne Gore.

On je naglasio da je naša zajednička obaveza da gradimo mostove saradnje jer samo građanska Crna Gora može biti jaka Crna Gora. Predstavnici sve tri vjerske zajednice bili su jedinstveni u ocjeni da je njihova međusobna saradnja i uvažavanje najbolji primjer multikonfesionalnog sklada crnogorskog društva.

Tokom sastanka sa mons. Đonlešajem, predsjednik Bečić posjetio je kapelu posvećenu Bogorodici, kao i brojne relikvije. Takođe, on je prilikom posjete Islamskom kulturnom centru, obišao biblioteku, vrtić i kongresnu dvoranu.

Predsjednik Skupštine zaključio je da posjetom iz Bara nosi poruke mira, ljubavi, vjerskog i nacionalnog sklada i suživota, koje predstavljaju najčvršći stub crnogorskog društva na kojem mora počivati njegova budućnost.

Share.

Comments are closed.