Predstavljen novi web sajt TO Bar

Turistička organizacija Bar predstavila je danas u hotelu “Sato” u Sutomoru novi web sajt bar.travel.

Saradnica za internet promociju, komunikaciju na društvenim mrežama i informator u turističko- informativnim biroima, Sara Jovićević kazala je da je riječ o nematerijalnom sadržaju koji je “možda važniji od svih projekata na kojima Turistička organizacija Bar radi”.

Jovićević je istakla da će novi sajt doprinijeti da se naš grad lansira u orbitu svjetskih turističkih metropola, gdje mu je, bez skromnosti, oduvijek i bilo mjesto.

“Novi web sajt, moderan, jednostavan, elegantan, osvježavajući, ažuriran svim najnovijim informacijama koje mogu zanimati krajnje korisnike biće, sa sigurnošću možemo reći, baza svega što naša opština svojim prirodnim i kulturnim bogatstvima, atrakcijama, aranžmanima naše privrede, putevima vina i maslina, može ponuditi prije svega turistima, ali i našim sugrađanima”, objasnila je Jovićević.

Izrada web sajta trajala je skoro godinu, a obuhvaćene su sve oblasti interesovanja turista.

“Ispred svega, akcenat je stavljen na uvezivanje predstavnika turističke privrede, turističkih agencija, hotelijera i predstavnika privatnog smještaja sa krajnjim korisnicima. Sa velikom pažnjom opisane su i sve aktivnosti kojima se turisti mogu baviti u našoj čarobnoj opštini, u nadi da se njihov boravak neće zasnivati na kupanju i sunčanju, već i upoznavanju kanjona, pješačkih staza, kao i uživanju u svim čulima, te stoga nije izostavljena ni bogata gastronomska ponuda”, zadovoljno je kazala Jovićević.

Ona je navela da je poseban užitak bilo biranje tekstova i fotografija, te uvezivanje i selektovanje kategorije po srodnostima.

“Na taj način posjeta samom sajtu će natjerati turistu da poželi da ga ponovo posjeti i, u finalnom, poželjeti da virtuelni doživljaj pretoči u stvarnost”, naglasila je.

V.d. direktora TO Bar Ivan Kovač kazao je da ih je jasna strategija razvoja turizma opštine Bar navela da više pažnje posvete digitalizaciji- izradi novog web sajta.

“Ovaj sajt može da se stavi u koš sa onima koje imaju najbolje svjetske turističke organizacije. Na njemu su obuhvaćene sve informacije, tako da će svi koji se zainteresuju za bilo koji segment naše opštine ili ponude koju imamo, moći to da nađu na tom sajtu”, naveo je Kovač.

Miljan Stojanović iz kompanije “Hermetis”, koja je realizator ovog projekta, istakao je da je siguran da su, nakon skoro godinu, koliko je trajala izrada projekta trajala, uspjeli da naprave dobru digitalnu platformu.

“Pored prezentacionih ciljeva, ova platforma ostvaruje i one interaktivne, ali i one koje će inostrane i domaće turiste mamiti da što više konzumiraju sadržaj i da se zainteresuju, posjete i uživaju u sadržajima Bara”, pojasnio je.

Stojanović je kazao da je u samom projektnom zadatku, koji je bio vrlo jasan i konstruktivan, zadato dosta kompleksnih stvari.

“Mogu reći da je istraživanje tržišta u smislu razne ponude koje turističke organizacije ostvaruju (nacionalno i globalno) potrajalo i da smo nakon tog procesa uspjeli da vidimo šta bi od navedenog trebalo da se nađe u ponudi TO Bar. Proces je bio uspješan, mi smo se sami, iako smo iz Crne Gore, upoznali sa dosta širokom ponudom Bara, neke stvari nijesmo znali, neke smo sa zadovoljstvom saznali, tako da se nadam da će, kako inostrani, tako i domaći turisti uživati i u sajtu i u ponudi Bara, barem u onoj mjeri u kojoj je to bio slučaj sa našim timom”, sa entuzijazmom je istakao Stojanović.

Nakon uvodnih izlaganja, Sara Jovićević je kroz prezentaciju predstavila novi sajt Turističke organizacije, a potom je priređen i koktel na kojem su sumirani utisci.

Share.

Comments are closed.