Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka učestvovali na međunarodnoj radionici

Na poziv Instituta za javno zdravlje Crne Gore, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) učestvovalo je proteklih dana na Radionici za predstavnike nevladinog sektora: „Uloga nevladinih organizacija u prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva i dojke“ koja je održana u Grudama, Bosna i Hercegovina.

Vodeći partner na projektu „ON TIME – PreventiON and early detecTIon for more effective treatMEnt of colon and breast cancer“ je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri su Opća bolnica Zadar, Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

Projekat ON TIME predstavila je dr. Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

Prezentaciju crnogorskog nacionalnog programa (NP) za rano otkrivanje karcinoma – „Iskustva iz Crne Gore“ predstavila je dr. sci. Đurđica Ostojić iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore, dok je prezentaciju nacionalnog programa (NP) za rano otkrivanje karcinoma – „Iskustva iz Hrvatske“ održala dr. Ana Petrić, specijalist javnog zdravstva u Zavodu za javno zdravstvo Zadar.

Nakon njih Radica Lasić, predsjednica Udruge „Narcis“, Široki Brijeg, BiH je prezentirala stanje u Županiji Zapadnohercegovačkoj, BiH iz perspektive nevladinog sektora.

Nakon uspješno završene edukacije, učesnici su uz pomoć ljubaznih domaćina obišli Grudu, vodopad Kravice i Mostar-ističu iz CDPR.

Share.

Comments are closed.