Preminuo dr Duško Kljakić

Danas je u bolnici u Gracu, od posljedica koronavirusa, umro jedan od omiljenih barskih ljekara, prim. dr Duško Kljakić, specijalista ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Bar.

Dr Kljakiću je koronavirus otkriven još na početku epidemije u Crnoj Gori, a liječen je u barskoj bolnici i u Kliničkom centru Crne Gore, odakle je transportovan za Austriju.

Osnovnu i srednju školu, biološki smjer je završio u Baru 1986. godine, a Medicinski fakultet u Beogradu 1991. Zvanje primarijusa stekao je 2010. godine, a doktorirao je 2019. 

Bio je, kako su za njega govorili Barani, “dobri čovjek Dule”, uvijek nasmijan i otvoren za bilo kakav razgovor, nikad mu telefon nije bio isključen za trudnice i pacijentkinje. Plijenio je stručnošću, znanjem i mirnoćom.

Izuzetno obrazovan, širokog spektra znanja, Dr Kljakić je bio izuzetan poznavalac istorije pomorstva, naročito barskog, sa svim podacima o brodovima koji su dolazili u luku ili bili vlasništvo “Prekookeanske plovidbe”, ustupajući ih za tekstove u monografijama i u medijima.

Iza dr Duška Kljakića ostala je žena Olja, sin Danilo i kćer Ana.

Share.

Comments are closed.