Prezentacija TOB-a na beogradskom Sajmu turizma

Turistička organizacija Opštine Bar, drugog dana 43. Sajma turizma u Beogradu, upriličila je prezentaciju za sve prisutne.

Tom prilikom, direktor TO Bar Ivan Kovač, ukazao je na činjenicu da je tržište Srbije izuzetno značajno za Bar, jer više od 40 odsto turista koji posjete našu opštinu dolaze iz te zemlje.

“Preko 250 hiljada noćenja, koja su ostvarili prošle godine, govore o tome koliko je Srbija značajno tržište. Ovdje je danas prisutan veliki broj hotela, predstavnika agencija… Svi su ostvarili određene kontakte i zadovoljni su. Vjerujemo da će sezona biti uspješna“, kazao je Kovač.

On je najavio da će se ove godine održati sve one tradicionalne manifestacije koje se usljed pandemije koronavirusa proteklih sezona nisu mogle održati.

Ivan Kovač

“Imaćemo naše prepoznatljivo Ljeto sa zvijezdama, planiramo šest do sedam koncerata u periodu od 15. juna do kraja avgusta. Takođe, sve ostale manifestacije, poput Barskog đira i drugih, a u predsezoni imamo i već dogovoren koncert Željka Samardžića 9. maja, kao i koncert Dina Merlina 21. maja. U junu ćemo imati svjetsko takmičenje u video igri Counter-Strike, gdje očekujemo više od 50 hiljada ljudi u našem gradu, a takmičenje će pratiti preko 500 miliona ljudi“, poručio je Kovač.

Ljiljana Lukšić, direktorica prodaje i marketinga u hotelu Princes u Baru, navela je da je beogradski sajam od izuzetnog značaja za ovaj hotel.

“Ovdje smo nakon dvije godine i jako se radujemo. Ono što je posebno važno za nas je ponuda za region, pogotovo za tržište Srbije, jer su gosti iz te zemlje ostvarili značajan broj noćenja u našem hotelu prošle godine. Nadamo se da ćemo ove godine ostvariti isti ili sličan rezultat”, kazala je Lukšić.

Ona je dodala da se ove godine predstavljaju sa još boljom ponudom.

“Pripremili smo proljećne pakete, kao i posebne popuste za ljetovanje – do 35 odsto“, istakla je Lukšić.

Maja Čuljuković ispred barskog hotela Stara čaršija, istakla je zadovljstvo povodom učešća na Sajmu.

“Uvijek se rado vraćamo Beogradu, iz kojeg nam dolaze brojni dragi gosti. Naš hotel predstavlja spoj tradicionalnog izgleda starog grada i modernog komfora, tako da kod nas gosti mogu da uživaju u miru, kao i da posjete okolna mjesta koja su adekvatna za aktivni turizam. Naša ponuda se sastoji iz dosta različitih segmenata, a izdvojila bih Spa centar“, navela je Čuljuković.

Muzičar Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gogh, kazao je da se uvijek rado vraća crnogorskom primorju, a posebno ga za Bar vezuju lijepe uspomene“.

“Kao klinci smo često odlazili u Bar. Sve te dječačke uspomene i odrastanje u barskoj regiji smo ovjekovječili u spotu za pjesmu ‘Kako divno veče’, koji je sniman na potezu barske regije, a koji je radio naš drugar iz bara, reditelj Dejan Senić. Uvijek se rado vraćamo na crnogorsku obalu, tamo su nam prijatelji, drugari iz djetinjstva. Tamo odlazimo i kada ne sviramo“, kazao je pjevač.

U okviru današnjeg predstavljanja ponude, organizovana je i nagrada igra, u kojoj su učesnici osvojili vrijedne nagrade.

Direktor Ivan Kovač je prisustvovao i radnom sastanku, zajedno sa direktorima ostalih lokalnih turističkih organizacija, na kom su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama kada je ocjenjivanje usluga u turizmu u pitanju. Takođe, prisustvovao je i prezentaciji turističke agencije “Allegra” gdje je bio u prilici da se upozna sa poslovanjem ove kruzing agencije i porazgovara o daljoj saradnji sa direktorom Mihailom Vukićem.

Share.

Comments are closed.