Prijem u Opštini za karatistu Vladimira Mijača

Povodom velikog uspjeha i osvajanje srebrne medalje u katama na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Budimpešti, predsjednik opštine Bar Dušan Raičević upriličio je prijem za reprezentativca Crne Gore i člana Karate kluba “Bar” Vladimira Mijača. Pored Mijača, prijemu kod predsjednika opštine su prisustvovali i trener Karate kluba “Bar” Almir Cecunjanin, kao i predsjednik Karate saveza Crne Gore Ivan Krstajić.

Raičević se zahvalio svima koji doprinose razvoju karatea, kako kroz takmičarski dio i osvajanje medalja, tako i sa organizacionog aspekta, a posebno je uputio čestitke našem sugrađaninu, Vladimiru Mijaču na osvajanju srebrne medalje.

“Zaista je svima posebno zadovoljstvo što se možemo pohvaliti da imamo jednog ovakvog takmičara iz Bara, koji ostvaruje vrhunske rezultate i koji gradu donosi najsjajnija odličja, ali i Karate klubom ‘Bar’ koji baštini principe posvećenog i odgovornog odnosa sa mladima, koji za rezultat imaju upravo ovakve uspjehe. Nama, kao lokalnoj upravi, jeste važno da se karate sport dalje razvija kroz omasovljavanje, a svakako da je Karate klub ‘Bar’ organizacija koja ide u tom pravcu, usmjeravajući mlade ka pravom cilju, a to je da budu najbolji, da budu primjer ostalima, kako to do sada čini i njihov takmičar, a naš sugrađanin Vladimir Mijač. Iz tog razloga možete da računate podršku od strane lokalne uprave”, naveo je predsjednik opštine Dušan Raičević.

Ivan Krstajić, predsjednik Karate saveza Crne Gore kazao je da je promocija rezultata jednako važna kao i sami rezultat i zahvalio na prijemu i na dosadašnjoj pomoći, od strane Opštine Bar, ali i na tome što se kroz ovakve vrste susreta na pravi način promovišu rezultati koje takmičari ostvaruju. Naglasio je da ova medalja ima posebnu važnost zbog toga što je osvojena u katama, koja je izuzetno zahtjevna i specifična i gdje je zaista pravi uspjeh doći do medalje.

Almir Cecunjanin, trener Karate kluba “Bar” je takođe uputio zahvalnost predsjedniku opštine i lokalnoj upravi na podršci koju u kontinuitetu pruža Karate klubu Bar i izrazio očekivanje da će klub u narednom periodu iznjedriti još mnogo uspješnih takmičara koji će svima nama služiti na ponos.

Vladimir Mijač, crnogorski reprezentativac i član Karate kluba Bar je izrazio očekivanje da će u narednom periodu, posvećenim radom nastojati da obezbijedi nastup i na Olimpijskim igrama, čime će sve sugrađane i državu učiniti ponosnim.

Share.

Comments are closed.