Prijem za mlade džiju-džicu šampione u Opštini

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević primio je mlade šampione džiju-džicu kluba “Mornar”, koji su na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Banja Luci, kao dio crnogorske reprezentacije, osvojili devet medalja.

U konkurenciji takmičara iz 19 država, Kristina Radosavović, Balša Đurišić, Andrija Golić i Savo Jaredić osvojili su titule prvaka Balkana.

Srebrne medalje pripale su Milici Mihaljević i Sofiji Jaredić, dok su bronzana odličja uzeli Elena Stojanović, Dino Haznadar i Petar Bošković.

Raičević im je čestitao na izvanrednim rezultatima, kojima zavređuju pažnju i istakao da prisustvo sve većeg broja šampiona među barskim džiju-džicašima predstavlja potvrdu kvalitetnog i posvećenog rada.

„Ovakvi rezultati znače da smo na pravom putu da Bar, kao grad koji baštini borilačke sportove, pozicioniramo visoko na svjetskoj mapi. Nadam se da će u godinama koje slijede stasavati nove generacije posvećene ovom sportu na način na koji ste i vi”, kazao je Raičević dodajući da će lokalna uprava nastaviti još snažnije da podržava naše sportiste.

Mladi šampioni i njihov trener Saša Boltić prenijeli su utiske sa takmičenja koje je, kako kažu, bilo zahtjevno, sa kvalitetnim učesnicima i mnoštvom borbi, ali sa čijim su rezultatima zadovoljni. To je osjećaj sa kojim ulaze u pripreme za Svjetsko prvenstvo, na kojem će nastupiti početkom novembra.

Raičević im je poželio sreću i mnogo uspjeha na predstojećem prvenstvu, kao prestižnom i najznačajnijem takmičenju u godini, uz iskazanu nadu da će već tada sve obradovati novim medaljama najvećeg sjaja.

Share.

Comments are closed.