Primopredaja predsjedničkih dužnosti u Rotary klubovima

Proteklog vikenda u hotelu “Kalamper”, u prisustvu 120 Rotarijanaca, održana je svečana ceremonija primopredaje predsjedničkih dužnosti u svim Rotary klubovima Crne Gore, čime je označen završetak stare i početak Nove Rotaryjanske godine, 1. jula.

Predsjednik Rotary kluba Bar u dolazećoj 2019/2020. biće poznati barski privrednik Elvir Kalamperović, kome je lentu predala dosadašnja predsjedavajuća Slađana Živanović.

U skladu sa osnovnom misijom rotarijanstva – služenje zajednici, Rotary kub Bar je u prethodnoj Rotarijanskoj godini realizovao niz humanitarnih aktivnosti.

“Tradicionalno, za Božić i Novu godinu podijeljeni su Shoebox paketići djeci sa posebnim potrebama i iz materijalno ugroženih porodica, a nastavili smo i sa kontinuiranim aktivnostima koje doprinose poboljšanju uslova liječenja naših sugrađana i, uopšte, boljem kvalitetu života. Domu zdravlja Rotary klub Bar donirao je savremeni šestokanalni uređaj za snimanje srca. Za nabavku namjenskog vozila , Udruženju slijepih i slabovidih Bar i Ulcinj dodijeljeno je 2.000€, a finansirali smo i rekonstrukciju, kao i potpuno opremanje terena za boćanje Saveza penzionera Bar. Među posljednjim aktivnostima je jednokratna donacija Narodnoj kuhinji, u iznosu od 500€ i šest mjeseci po 100€. Članovi Rotary kluba Bar su, takođe, jedan dan, učestvovali u nabavci namirnica, spremanju i podijeli hrane korisnicima prve Narodne kuhinje u našem gradu”, kazala je, prezentirajući godišnji izvještaj rada na ceremoniji, predsjednica Rotary kluba Bar Slađana Živanović.

Ona je lentu predala dolazećem predsjedniku Elviru Kalamperoviću, u čijem je hotelu, na Velikom Pijesku, u prijatnoj atmosferi i ambijentu, održana svečana ceremonija.

Slične humanitarne i druge akcije koje doprinose razvoju zajednice realizovali su u prethodnoj godini i svi ostali Rotari klubovi u Crnoj Gori.

Novi predsjednici Rotary klubova su: Podgorica – Silvana Đurašević, Budva – Veliša Stamatović, Pljevlja – Nebojša Rubežić, Bijelo Polje – Slavko Vujisić, Ulcinj – Boris Marđonović i Kotor – Ranka Krivokapić. Dva najstarija kluba u Crnoj Gori – Podgorica i Budva, imaju i Rotar-act podmladak koji značajno doprinosi da se rotarijanska misija unaprjeđuje i dalje razvija.

Na ceremoniji, u hotelu “Kalamper”, izvršena je i primopredaja predsjedničkih dužnosti u Rotar act klubovima. Dolazeća predsjednica Rotar-act kluba Podgorica je Ana Rašović, a Rotar-act Budva Saša Šaranović.

Odlazeća predsjednica Rotary kluba Bar Slađana Živanović uručila je plaketu počasnoj članici kluba, direktorki Radio Bara Vesni Šoškić, a isto priznanje naknadno će primiti Milan Čelebić, koji nije mogao da prisustvuje ceremoniji.

Hotel “Kalamper” je domaćinski i na visokom nivou organizovao ceremoniju za ovu prestižnu organizaciju, koja je jedina nevladina organizacija u svijetu koja ima stolicu u Organizaciji Ujedinjenih Nacija.

Predsjednik Društva maslinara Bar, Rotarijanac Ćazim Alković, potrudio se da na svim stolovima, uz riblji meni, bude posluženo i extradjevičansko maslinovo ulje dobijeno od hiljadugodišnjih stabala maslina, autohtone sorte “Žutica”.

U muzičkom dijelu večeri nastupio je “Duo classico” (prof. mr Dina Desančić – violina i prof. Safet Drljan – harmonika), koji su koncertnim izvođenjem poznate crnogorske kompozicije “Još ne sviće rujna zora” premijerno najavili novi projekat za koji su dobili podršku Ministarstva kulture “Crnogorski nokturno”. Muzički je veče završio atraktivni gudački trio “Glamour Strings”, a na ceremoniji su pročitane i riječi osnivača Rotary pokreta u svijetu na početku XX vijeka, američkog advokata Paul Harrisa “Rotary je umanjen model svijeta u kojem vladaju mir, tolerancija i prijateljstvo”.

U tom duhu, prijateljstva, zajedništva i dobrog raspoloženja započeta je Nova Rotarijanska godina, a svečanosti su u hotelu “Kalamper” prisustvovali i Rotarijanci iz Srbije, koji su zajedno sa Crnom Gorom dio Distrikta 2483.

Share.

Comments are closed.