Promocija romana Jefimija, žena koja čeka

Kulturni centar Bar večeras, organizuje promociju romana „Jefimija, žena koja čeka“, autorke Minje Marđonović

Autorka Minja Marđonović poznata po svom onlajn imenu “100glava Aždaja” diplomirala je politikologiju na Fakultetu političkih nauka, da bi se kasnije posvetila feminističkoj teoriji i na Studijama roda završava master studije kulturologije kritikom institucije braka iz perspektive slobodne ljubavi.

Autorka je mnogobrojnih kolumni i tekstova, kao i kratkog dokumentarnog filma  “Kismet” koji je nastao u okviru projekta „Povećanje regionalne povezanosti mladih Srbije i Albanije“, posredstvom OEBS-a iz obije zemlje.

“Jefimija žena koja čeka” je ljubavni, putopisni i politički roman  koji govori o mladoj feministkinji, glavnoj junakinji Jefimiji, i njenom životnom putovanju na kraj svijeta, na Bali, tokom kojeg joj se dešava – život.

Kroz Jefimijino životno putovanje na kraj svijeta ,autorka oživljava najličnija pitanja kroz demimstifikaciju političkog – Jefimiija živi svoju seksualnu slobodu, dekonstruiše brak, preljubu, uz besprekoran trud da pronađe ljubav u sebi i toleranciju prema drugima.

S idejom da ponudi alternativni pristup lično-političkom životu jedne žene, Minja je napisala svoj prvi roman.Misao vodilja ovog djela mogla bi se sažeti u principima slobode, odnosno otvorenosti glavne junakinje da prihvati sve što poželi, da se izbori sa svojom sujetom, da dekonstruiše brak, da otkrije šta je muškarac, umije li da ga voli, ali i da pronađe ljubav u sebi i toleranciju prema drugome.

Promocija će biti održana u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 19 sati i 30 minuta. Moderatorka večeri biće prof. Vesna Pavićević.

Share.

Comments are closed.