Promovisan časopis Nekazano broj 4

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano”, u Dvorcu kralja Nikole u Baru juče je održana promocija istoimenog časopisa za kulturu i umjetnost, broj 4.

Svaki broj časopisa je posvećen sjećanju na jednog od preminulih stvaralaca, a ovaj je bio posvećen Božidaru Bošku Miloševiću, „prvom pravom novinaru Bara, utemeljivaču ove profesije u gradu pod Rumijom“, kako je istaknuto sinoć.

Labud N. Lončar, predsjednik Udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“, glavni urednik časopisa, pozdravio je prisutne, među kojima su bili i članovi porodice Milošević, učenici Muzičke škole „Petar II Petrović Njegoš“ iz klase prof. Ane Vukazić, učenici Srednje ekonomsko- ugostiteljske škole sa profesoricom Valentinom Drobnjak, predstavnici Udruženja „Sjeverac“ iz Podgorice i Udruženja žena Zete – „Gospojine“.

Vladimir, sin Boška Miloševića, obratio se na samoj večeri, sjećajući se kako je proteklo njegovo odrastanje uz oca koji je bio do kraja predan svojoj profesiji. Zahvalio se Udruženju na osvrtu na život i rad njegovog oca uoči 25-te godišnjice smrti.

Svoj doprinos ovoj večeri dali su, uz barske stvaraoce, pjesnici zastupljeni u ovom broju časopisa, koji su za ovu priliku došli iz Podgorice, Tivta, Nikšića i Risna.

U muzičkom dijelu programa nastupile su Anastasija Dobrković i Katarina Radević, tekst o Božidaru Miloševiću čitala je Milana Tomović iz SEUŠ, a Anđela Bujić, Andrea Marković i Sanela Škretović su govorile svoje pjesme.

„Nekazano“ je poklonilo sedamdeset primjeraka svog časopisa  br. 4 i najavilo sljedeći broj na proljeće, koji će, kako je najavljeno, biti posvećen stvaralaštvu Nedeljke Cice Pavlović, pjesnikinje i novinarke iz Bara.

Share.

Comments are closed.