Promovisana knjiga poezije Gorana Matića

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” sinoć je u Dvorcu kralja Nikole organizovalo promociju knjige “Osnove samoubistva” Gorana Matića.

Predsjednik Udruženja Labud N. Lončar istakao je činjenicu da su, još od pojave Matića na kulturnoj sceni, 2017. godine, objavljivali njegove radove u svojim izdanjima i na portalu. Matićeve ljubavne pjesme zastupljene su u zborniku ljubavne poezije “Nekazano” 2017. god, i u drugom broju istoimenog časopisa za kulturu i umjetnost.

Barski pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev je kazao da je poezija MJatića “otkrovenje i ona poezija koja se čita strastveno”: “Postoje veliki i priznati pjesnici koji su već stekli slavu i zaslužena priznanja, ali njihovu poeziju kada čitam ne doživljavam strastveno, za razliku od Matićeve”.

Autor se zahvalio publici na prisustvu i iznio podatak da su u pripremi još dvije njegove knjige, od kojih će jedna biti štampana do kraja godine.
U nastavku programa Matićeve pjesme su čitali Gordana Srećković iz Holandije, Labud N. Lončar, Stevan Stijović i Milan Vujović. Muzički dio bio je rezervisan za mlade pijaniste Novaka i Sergeja Savića.

Share.

Comments are closed.