Promovisana zbirke poezije za djecu Branka Vukovića

Prva zvanična promocija zbirke poezije za djecu “Rajičnjak”, autora Branka Vukovića, upriličena je juče u “Pamark centru” – Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom u Podgorici, gdje autor i radi.

“Pored promocije knjige, ovaj događaj je bio i neka vrsta workshopa, jer su štićenici ove ustanove prezentovali i svoje pjesničke radove koje su danima vrijedno pripremali. Zahvaljujem organizatorima na divnom dočeku, učesnicima na sjajnom odazivu, kao i poetama, koji su čitali svoje stihove i na taj način upotpunili cijeli događaj”, kazao je Vuković za Radio Bar i Bar info.

 “Rajičnjak” je prva Vukovićeva zbirka poezije, a po ocjeni Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade iz Podgorice, najbolja je knjiga za djecu objavljena u 2020. godini. Zbog epidemiološke situacije u zemlji, svečana dodjela nagrada je odložena, kao i planirane promocije ove zbirke.

“Čim se epidemiološka situacija stabilizuje i to bude moguće, ‘Rajičnjak’ ću predstaviti i publici u mom rodnom gradu Baru”, najavio je Vuković.

Branko Vuković je rođen 1980. godine. Nakon završene Gimnazije “Niko Rolović” u Baru,  školovanje nastavlja na Katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu, gdje je i diplomirao. Magistrirao je na Istorijskom institutu Crne Gore, smjer istorija kulture i istorijska antropologija.

Share.

Comments are closed.