Promovisane knjige Jelice Dabović u sklopu projekta protiv porodičnog nasilja

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjenika “Nekazano” iz Bara i NVO ”Ksena” iz Herceg Novog, u Dvorcu kralja Nikole u Baru održana je promocija knjiga ”Tajna jednog osmeha” i ”Oproštaj” Jelice Dabović iz Novog Sada.

Jelica je već duže vrijeme u centru pažnje naročito srpskih, ali i regionalnih medija, nakon objavljivanja knjige i niza TV gostovanja u kojima je bilo riječi o porodičnom nasilju kojeg su trpjele ona i sestre Ana i Milica, košarkaške reprezentativne Srbije, u toku djetinjstva i života u Herceg Novom.

Pisac je, motivator i terapeut PEAT-a (sve zastupljenije metode psihološkog i duhovnog razvoja).

Promocija je dio projekta “Ne budi žrtva već pobjednik”, osmišljenog da se ukaže na sve veći problem porodičnog nasilja na našim prostorima.

Autorka je navečeri, uz neskrivene emotivne rekacije u publici, otvoreno govorila o trajanju zlostavljanja od strane oca, o ponašanju sestara koje su pretrpile iste stvari, ali i o njihovom odnosu danas. Poseban segment bio je posevećen ulozi majke u svim tim nemilim dešavanjima. U konačnom, rekla je Dabović, njen bijeg u svijet knjige bio je bijeg od takvog života.

Sanja Crnić, ispred NVO “Ksena”, iznijela je razloge zbog čega su se odlučili za projekat “Ne budi žrtva, već pobjednik” i prezentovala šokantne statističke podatke o količini nasilja u porodici. Ispred Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca “Nekazano” iz Bara obratio se predsjednik Labud N. Lončar, a u muzičkom dijelu programa nastupili su učenici ŠOMO “Njegoš” Lana Milanović i Sergej Levin.

Share.

Comments are closed.