Prvi solistički koncert Jovane Jaramaz

U prepunoj sali Dvorca kralja Nikole preksinoć je mlada Baranka Jovana Jaramaz održala prvi solistički koncert na klaviru.

Publika je sa uživanjem ispratila vrlo zahtjevno izvođenje djela Baha, Betovena, Šostakoviča i Lista.

Jaramaz je rođena u Baru 1997. godine. Rano interesovanje i talenat za muziku su je motivisali da započne muzičko obrazovanje u ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš”, na klavirskom odsjeku, kod profesora Vladimira Domazetovića. Osnovno muzičko obrazovanje završila je kao đak generacije, u klasi profesorice Jelene Dobrković.

Đak generacije je bila i po završetku Srednje muzičke škole “Vasa Pavić” u Pogorici 2015. u klasi profesorice Anke Asanović.

Diplomirala je prije dva mjeseca na Univerzitetu u Novom Sadu – akademske studije-klavir, u klasi profesorice Rite Kinka-Radulović.

U toku školovanja Jovana je učestvovala na mnogim državnim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima, a od nagrada koje je osvajala najznačajnije su: II nagrada, Barleta- Italija, 2009 god, I nagrada “Slavenski”-Novi Sad, 2012. godine, III nagrada “Polihimnija” Skoplje 2018.

Najznačajnije javne nastupe imala je na Festivalu modernog klavira u Parizu 2014. godine, KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici 2015, u Novom Sadu (Svečana sala Akademije umjetnosti) i u Beogradu (sala Studentskog kulturnog centra) 2015-2019. godine.

Jovanina želja je bila da prvi solistički koncert, koji je održan u saradnji sa barskim Kulturnim centrom, daruje publici svoga grada.

Share.

Comments are closed.