Publika burnim aplauzima i smijehom nagradila glumce dramskog studija SEUŠ

Dramski studio “Entuzijasti” Srednje ekonomsko ugostiteljske škole večeras je premijerno izveo predstavu “Dr” po istoimenom djelu Branislava Nušića.

Trinaestoro mladih i talentovanih glumaca, predvođenih Farukom Husovićem pobralo je, na kraju svakog čina, buran aplauz publike.

Višemjesečni rad na predstavi isplatio se – glumci su bili dobro uigrani, predstava držala pažnju publike i na momente izazivala gromoglasan smijeh.

Faruk Husović je briljirao u glavnoj ulozi, a zadovoljan je reakcijom publike.

“Mislim da ovom gradu treba što više komedije i mi smo to pokušali da izvedemo. Radili smo sa profesorom Neđeljkom Đurovićem, profesorkama Mirjanom Savićević i Ivanom Kecojević, a pomogao nam je glumac Dragiša Simović. Bez njihove pomoći, ni mi ne bismo mogli da budemo ovoliko dobri“, kazao je on.

Adaptaciju Nušićevog djela uradile su profesorice crnogorskog jezika Mirjana Savićević i Ivana Kecojević, a koordinatori projekta su profesor Neđeljko Đurović i glumac Dragiša Simović.

U publici, u kojoj su bili najbrojniji učenici Ekonomske škole, bio je i Izet Mulabegović, selektor bjelopoljskog Festivala dramskih amatera.

Share.

Comments are closed.