Radovi na dvije saobraćajnice u gradskom jezgru privedeni kraju

Bliži se kraj zahtjevnom i obimnom poslu na uređenju dvije važne gradske saobraćajnice – Bulevaru dinastije Petrović i Bulevaru Revolucije.

„Sa zadovoljstvom mogu ustvrditi da su radovi na Bulevaru Revolucije – od Sabornog hrama Sv. Jovana Vladimira do raskrsnice kod Opštine Bar i Bulevaru dinastije Petrović – od raskrsnice kod Opštine do HD ‘Laković’ došli u finalnu fazu. Trenutno se asfaltira jedan dio Bulevara, a tokom naredna dva dana, ako vremenske prilike dozvole, slijedi izvođenje horizontalne signalizacije“, saopštio je za Radio Bar i Bar Info sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije, Vido Dabanović.

On podsjeća da je investicija vrijedna 430.000 eura, obuhvatila grebanje postojećeg asfalta, izdizanje šahti za atmosfersku kanalizaciju i, na kraju, presvlačenje saobraćajnica novim slojem asfalta. Za izvođača radova je, nakon Javnog tendera, izabrana podgorička firma „Bemax“.

„Prvobitno je bilo planirano da posao, započet 9. marta, traje deset radnih dana. Međutim, taj proces je ometen zbog kiše koja je padala dva dana, a ni jedan vjetroviti dan nije išao u prilog planiranoj dinamici, jer je mazut, koji stiže iz Podgorice, nemoguće dopremiti kada duva vjetar. Ipak, možemo biti zadovoljni, posao će biti završen 22. marta“, objasnio je Dabanović.

O kakvoj se investiciji radi, možda najbolje svjedoči podatak da su radovi, izvedeni u ovako kratkom roku, obuhvatili presvlačenje asfaltom saobraćajnica površine 27.000 kvadratnih metara. Okolnost koja, takođe, ide u prilog dobroj organizaciji je što, iako se protok vozila odvijao usporeno, nije dolazilo do obustave saobraćaja.

Danas, na nekoliko raskrsnica u užem centru grada, saobraćaj regulišu policajci Odjeljenja bezbjednosti Bar.

Iz Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije učesnicima u saobraćaju zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju.

Share.

Comments are closed.