Radovi na Malom Pijesku

Izražavajući sumnju da će investitor devastirati dio obale i plaže na Malom Pijesku redakciji Radio Bara i Bar Infa obratilo se nekoliko mještana tog dijela barskog zaleđa.

Iz Morskog dobra saopšteno  je da je ovo preduzeće, sa preduzećem “Madam Palace”, sklopilo ugovor za uređenje i izgradnju obale.

Predstavnica Morskog dobra Ninoslava Novović iz Službe kontrole obišla je teren, sačinila zapisnik i uputila ga Inspekciji za zaštitu prostora, koja treba da utvrdi da li se radovi na Malom Pijesku odvijaju u skladu sa ugovorom i zakonom.

Zastupnik firme “Madam Palace” Sahret Hajdarpašić, istakao je da je urađena Studija zaštite životne sredine i da se ova firma trudi  da sve aktivnosti realizuje u skladu sa pravilima struke i propisanim tehničkim standardima. “Ukoliko se pokaže suprotno, reagovaćemo na adekvatan način”, kaže on.

“Investitor, Mirsad Ramčilović iz Švajcarske, planirao je da uredi lijepu plažu koju će moći svi da koriste, a u planu je izgradnja hotela sa pet zvjezdica, čime bi se znatno podigao nivo kvaliteta turističke ponude na ovom atraktivnom, ali još uvijek nedovoljno uređenom prostoru”, kazao je Hajdarpašić.

On je istakao da je “bager morao da uđe u vodu, što je prouzrokovalo samo trenutno zamućenje, jer je na ovom mjestu nemoguće radove izvoditi na drugi način”.

“Kontaktirali smo Morsko dobro i tražili hitan sastanak. Nadamo se da će inspekcijske službe u kratkom roku ustanoviti da li podizvođač sve radove izvodi u skladu sa propisima”, kazao je Hajdarpašić, izražavajući bojazan da bi negativna kampanja u toku radova mogla da “otjera” investitore ne samo u ovom slučaju, nego i brojne druge,  koji su veoma zainteresovani (poput investitora iz Turske), da ulažu u ovo područje.

“Nadamo se da će svi građani shvatiti da je prosperitet ovog kraja u zajedničkom interesu”, zaključuje on.

Share.

Comments are closed.