Radović: Palastura je izuzetno zanimljiva predstava

Premijera predstave „Palastura-prva dama“ , čiji je scenarista i reditelj poznati crnogorski pisac i dramaturg  Obrad Nenezić, biće izvedena na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u ponedjeljak 9. avgusta u 21 sat. Repriza je zakazana za  11. avgust. Tim povodom gost Radio Bara bio je filmski i pozorišni glumac Duško Radović.

Diplomirao je na “Akademiji umetnosti” u Novom Sadu, u klasi Petra Banićevića. Stalni je član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama je od 1993. godine, gdje ima status prvaka. Pored pozorišta, glumio je i u brojnim TV serijama: Srećni ljudi, Porodično blago, Tragom Karađorđa, Stižu dolari, Ljubav, navika, panika, Selo gori a baba se češlja, Čitulja za Eskobara…

Radović u predstavi ”Palastura-prva dama”,  tumači glavnu mušku ulogu, naučnog radnika – biologa koji je čitav život posvetio nauci, ne uklapa se u savremeno vrijeme koje je na površinu izbacilo druge vrijednosti.

„Ovo je vrlo zanimljiv, zahtjevan i zahvalan tekst za rad.Smatram da se kroz komediju najlakše potcrtaju neke stvari. Najbezbolnije ljudi prime neke situacije, odnose, dešavanja… sve ono čemu pozorište i služi – da preslika život,“ kazao je Radović.

On ističe da posebno voli proces rada na predstavi.

“U ovom poslu je najljepše i najdragocjenije kada se nešto novo stvara. Kada se nešto prvi put dogodi i kada se radnja uspostavi po prvi put. Tokom rada na predstavi glumci su kao porodica. Tako je bilo i ovom prilikom. Ja drugačije ni ne mogu da radim. Uz sve šale, dobacivanja, podbadanja, tokom rada je vladala prijatna opuštena atmosfera” priča Radović.

On je uvjeren da će publika uživati.

“Ovo je jedan izuzetno zanimljiv komad. Da ne otkrivam o čemu se radi, ali vuče neke korijene iz “Gospođe Ministarke”, “Pokondirene tikve, da ne idemo dalje u istoriju komedije. Odlična su rješenja, odnosi, likovi ” dodao je Radović i pozvao Barane i njihove goste da pogledaju predstavu.

Odličnu glumačku ekipu uz Radovića čine i izvanredna Elizabeta Đorevska, koja tumači glavnu žensku ulogu u predstavi, potom sjajni mladi glumci Filip Đuretić, Andrijana Simović, Jovan Dabović i Jelena Rahmanjinova, kojoj je ovo prva uloga. Izvršni producent je Dragiša Simović koji takođe igra jednu od uloga u predstavi. Asistent režije je novinar Milan Vujović. Za scenski govor bila je zadužena, kako je Radović istakao, dragocjena dr Dijana Marojević. Scenografija i kostimi djelo su Darka Musića, a originalnu muziku i izbor potpisuje Nedjeljko Pejović. Pokrovitelj predstave je dokazani mecena kulture Đorđije Pavićević.

Share.

Comments are closed.