Raičević i Božović čestitali katolički Božić

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitke povodom Božića nadbiskupu barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju, novoimenovanom biskupu Kotorske biskupije monsinjoru Ivanu Štironji, sveštenstvu i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti.

„U ime Opštine Bar i u svoje ime, Vama, sveštenstvu i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Božića.

Neka radost Hristovog rođenja uvijek iznova podsjeća na važnost afirmacije neprolaznih univerzalnih vrijednosti, poštovanja različitosti, mira i međusobnog praštanja, naročito danas kada se samo zajedništvom i čuvanjem jedni drugih možemo izboriti sa izazovima sa kojima se suočava savremeno čovječanstvo.

Želim da praznične dane provedete okruženi svojim najbližima, u radosti, zdravlju i porodičnoj sreći, sa uvjerenjem da će nam naredni period ponovo donijeti mogućnost da ove i druge praznike slavimo zajedno, sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom, onako kako je to u Baru, gradu različitosti i međusobnog razumijevanja vjekovima utemeljeno i tradicionalno.

Još jednom Vam srdačno čestitam božićne praznike“, naveo je Raičević u čestitki.

***

Predsjednice SO Bar, mr Milena Božović, uputila je čestitku Nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Božića.

“Poštovani gospodine Đonlešaj,

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Vama i sveštenstvu Katoličke crkve, zajednici Milosrdnih sestara Svetog križa u Baru, uvaženim sugrađanima katoličke vjeroispovjesti i svima koji praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, u ime SO Bar i u svoje ime, upućujem tople čestitke i najlješe želje.

Neka nas sve, u ovim trenucima iskušenja, još snažnije obasja radost Božića i da nam nadu, podstrek i snagu da ih zajedno savladamo, na način koji baštini vjekovna tradicija našeg grada.

Iskreno želim da praznik Hristovog rodjenja unese mir, zdravlje, sreću i blagostanje u sve domove i osnaži osjećanja međusobne povezanosti, uvažavanja i posvećenosti da Bar, naš zajednički dom, učinimo još boljim, pravednijim i ljepšim mjestom za život”, navela je Božović u čestitki.

Share.

Comments are closed.