Raičević i Nenezić čestitali katolički Božić

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je najsrdačnije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućeg Božića nadbiskupu barskom monsinjoru Roku Đonlešaju, biskupu kotorskom monsinjoru Ivanu Štironji, sveštenstvu, svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti i svima onima koji ove praznike slave prema gregorijanskom kalendaru.

“Ovi blagdani prilika su da istinski razmislimo o univerzalnim porukama hrišćanskog učenja, međusobnog razmijevanja svih ljudi, oprosta i prihvatanja. Slaveći takve vrijednosti, vjerujem da simbolika ovog praznika treba da nas podstakne i da zaista podijelimo radost sa svima u našem gradu. Bar je mjesto koje je uvijek zajednički slavilo i dijelilo komšijsku, prijateljsku i bratsku radost, ne praveći razliku između konfesija, tradicija i bilo kakvih posebnosti, koje su u svakom vremenu naše najveće bogatstvo.

U želji da se radost ovog praznika useli u vaše domove, među vaše porodice i najmilije, donoseći sreću, spokoj i optimizam svima nama zajedno, za sve dane koji su pred nama, čestitam vam predstojeće božićne praznike”, navodi se u čestitiki predsjednika Opštine Bar.

***

Čestitku za katolički Božić uputio je i predsjednik SO Bar, Branislav Nenezić:

„U svoje lično ime kao i u ime Skupštine Opštine Bar svim građankama i građanima Bara i Crne Gore rimokatoličke vjeroispovijesti, srdačno čestitam Badnji dan i nastupajući najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Posebno mi je zadovoljstvo što sam u prilici da u svoje lično ime kao i u ime Skupštine Opštine Bar uputim iskrene čestitke Nadbiskupu barskom Monsinjoru Roku Đonlešaju i svim predstavnicima Barske nadbiskupije povodom nastupajućeg rimokatoličkog božića.

U ovim blagdanima dužni smo da podsjetimo sebe da imamo obavezu međusobnog poštovanja, uvažavanja i očuvanja mira kao uzvišenih vrijednosti naše zajednice. Bar  je oduvijek bio primjer grada gdje smo uvažavali i čuvali jedni druge, učinimo sve da tako i ostane. 

Božićna radost nam daje priliku da još jednom u atmosferi ljubavi, sloge i razumjevanja osnažimo vjeru u zajednički život oličen u poštovanju različitosti i univerzalnih  vrijednosti kojima se teži na ovaj dan.

Želim Vam da praznične dane provedete u svakom blagostanju i istinskom miru sa porodicama i dragim ljudima i neka naše domove i srca ispune radost, blagostanje, mir, sreća, dobro zdravlje i svaki blagoslov“, navodi se u čestitki predsjednika SO Bar.

Share.

Comments are closed.