Raičević novi šef struke Barana

Mornar od danas ima novog šefa stručnog štaba – to je Igor Raičević. Ujedno, ovo je za deset dana treći šef struke u barskom prvoligašu.

Poslije Gorana Milojevića koji je raskinuo saradnju šestog februara, na njegovo mjesto je šest dana kasnije stigao Derviš Deda Hadžiosmanović (na klupi barskog prvoligaša bio tri dana, a potom saznajemo odlučio da se vrati u Dečić), a već danas, odnosno na tri dana prije nastavka šampionata, na svom prvom treningu smo zatekli Igora Raičevića koji će u tandemu sa Zvonkom Kalezićem raditi u barskom prvoligašu.

Raičević je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio mlađe selekcije Mladosti, te seniore Zabjela, Crvene stijene, Ibra, Cetinja, Čelika, Igala i Dečića.

-“Čeka nas veliki posao, mene kao šefa struke i Kalezića koji ostaje na mjestu trenera ekipe. Danas je moj prvi radni dan u Mornaru. Stigao sam na poziv mog prijatelja Kalezića, koji je tu već pet – šest dana. Ja danas trebam sa Upravom kluba da definišem kompletan dogovor koji će u toku dana biti završen na obostrano zadovoljstvo. Cilj nam je da zajedno pokušamo Mornar da izvučemo iz neugodne situacije. Svakako biće veoma teško, ali ne bojim se loših rezultata. Čak je izazov pokušati spasiti ekipu od ispadanja, kazao je u prvom razgovoru za Sport BAR, šef struke Barana Igor Raičević.

-“Prvenstvo startuje u utorak, kolega Kalezić je nešto ranije stigao i svakako neću imati vremena da se bolje upoznam sa ekipom, ali ćemo se u hodu upoznavati. Posao nećemo dijeliti, ali znaće se ko što radi, ali biće to kako ste kazali jedan “dvojac” da zajedničkim radom sa ovim momcima izvučemo Mornar iz situacije u kojoj  se nalazi, kazao je Raičević.

Na konstataciju, da je završen prelazni rok i da nije imao vremena da selektira ekipu, šef struke je kazao da je to svakako veliki problem, uz odlazak trenera na tri dana prije nastavka šampionata.
-“Teško da ću i do kraja sezone na kompletan način upoznati sve momke, ali tu smo da radimo i damo sve od sebe. Svugdje gdje sam radio počev od moje Mladosti, Crvene stijene, pa preko Igala sa kojim sam u Baru prije par godina igrao “baraž” za popunu Prve lige, davao sam najviše u datom trenutku i nadam se da će klub i grad stati iza ovoga što smo započeli i da ćemo pokazati da se fudbal u Baru može vratiti gdje mu je i mjesto.

Na pitanje da li je ovo velika hrabrost u ovom trenutku preuzeti klub u situaciji u kakvoj je Mornar, Raičević je rekao;
-“Izazov je svakako Prva liga, takođe Mornar kao klub sa dugom tradicijom,. Svakako da mi je čast što sam ovdje, svakako da je hrabro, ali tu smo da radimo i nadam se najboljem, kazao je Raičević.

Trener Zvonko Kalezić je poznat kao stručnjak koji gaji napadački fudbal, tako će kaže Mornar i igrati ovog proljeća, bez obzira na protivnika !
-“Evo tek tri četiri treninga sam odradio sa ekipom, danas nam se priključio šef struke Raičević, tako da u kompletnom sastavu čekamo nastavak šampionata. Svakako da imam neku sliku o ekipi i što je najvažnije, da su ovi igrači dosta dobro spremni. Trener Milojević je dobro radio, sad što nema igračkog kadra kakav bi nam možda trebao za poljeće, to je druga stvar. Ali ja sam i do sada uvijek pravio nešto od nečega što je teško napravit. Ipak, nadam se da ćemo mi i bez dovoljnog kvaliteta na neki drugi način prije svega zajedništvom  sve to nadoknaditi i uzeti što više bodova. Ja sam čovjek koji ne voli da gubi utakmice, iako zaostajemo poprilično na tabeli, ali ćemo napadačkom igrom sve to pokušati da ispravimoa i vjerujem u to na pravi način realizovati. U svakom slučaju nećemo se obrukati. Mornar i ovaj grad zaslužuju prvoligaša, i probaćemo da do kraja odigramo kako dolikuje klubu velike tradicije. Igraćemo fudbal kakav sam uvijek njegovao, napadački, tako će biti i na startu protiv Budućnosti, kazao je Kalezić i dodao;

-“Napad je bio velika boljka Mornara, ali “visokom” igrom ćemo pokušati da to anuliramo. Prelazni rok je završen, ima dosta mladih igrača, ali u ovom sportu kolektiv dobija utakmicu. Igrači se prave na utakmicama, kazao je Kalezić i nastavio;  U četvrtak na zatvorenoj utakmici protiv Jedinstva sam vidio baš dosta dobrih stvari. Taj meč je gledao i trener Budućnosti Branko Brnović i bio je zadovoljan kako je sve to izgledalo iz ugla Mornara. Nadam se da će ovaj kolektiv napredovati iz meč u meč. Vjerujem da će Mornar igrati mnogo bolje i da ćemo do kraja prvenstva napraviti šansu da Mornar ne bude otpisan već od proljećnog starta, kazao je Kalezić.

Mornar će i proljećni dio sezone u svim mečevima gostovati;
-“Nećemo se vaditi na taj problem, svi ovi tereni gdje ćemo igrati su relativno blizu. Meni lično je svejedno, igrali kod kuće ili na strani, mi ćemo sprovoditi sistem koji nama odgovara. Publike na žalost nema mnogo na stadionima, ali mislim da ćemo još bolje igrati u gostima nego da smo domaćini, kazao je Kalezić.

Mornar će već na startu biti na velikom iskušenju. Rival im je Budućnost !
-“Ja i Brnović smo drugovi, on zna da ja volim da njegujem napadački fudbal i bez obzira na sve iako smo drugovi, neću odustati od tog sistema. Probaćemo protiv Budućnosti da odigramo na gol više kako se kaže, ali svakako naš klub nije u stiuaciji nikome da prijeti. Ipak, mislim da u Crnoj Gori treba da se igra napadački, a onda će i publike biti mnogo više na našim stadionima, zaključio je Kalezić.

Nastavak šampionata u Telekom prvoj fudbalskoj ligi zakazan je za utorak 19.februar, a Mornar će u okviru 20. kola biti gost podgoričke Budućnosti od 14 sati. Još će igrati; Lovćen – Sutjeska, Petrovac – Grbalj, Rudar – Zeta i Iskra – OFK Titograd.

Share.

Comments are closed.