Raičević predavao polaznicima Regionalne ljetnje škole

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević govorio je u okviru Regionalne ljetnje škole na temu “Multidimenzionalni aspekti demokratije i identiteta: Dijalog i učenje mladih u vrijeme pandemije Covid 19” -MOULTIYOU, koju je organizovala Crnogorska panevropska unija na čelu sa predsjednicom prof.dr Gordanom Đurović, saopšteno je iz Opštine Bar.

Nakon obilaska Starog Bara, Raičević je polaznicima predstavio razvoj grada kroz vjekove, kulturno-istorijsku tradiciju, a govorio je i o primjerima skladnog života građana sve tri dominantne konfesije na ovom prostoru.

“Zahvaljujem na prilici da učestvujem u ovom projektu, ali i naporima koje ulažete na promociji dijaloga u regionu, čime doprinosite miru i uspješnoj budućnosti”, poručio je Raičević.

Cilj projekta je da mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore kroz dijalog, učenje i saradnju razgovaraju o demokratiji i identitetskim pitanjima, na koji način se doprinosi očuvanju i poboljšanju dobrosusjedskih odnosa među zemljama regiona,te razvija prijateljstvo i međusobna saradnja.

Share.

Comments are closed.