Raičević ugostio muški kata tim: Bronzana medalja za ponos našem gradu i državi

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upriličio je prijem za muški kata tim reprezentacije Crne Gore koji je ostvario istorijski uspjeh na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Gvadalahari osvajanjem bronzane medalje.

Prijemu su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Branislav Nenezić , Sekretar Sekretarijata za sport i mlade Goran Simić, klupski trener kata tima Almir Cecunjanin, te reprezentativci Vladimir Mijač, Kenan Nikočević, Arijan Kočan i Nikola Milić.

Raičević je naglasio da je Opština Bar ponosna na ostvareni rezultat koji će biti ispisan zlatnim slovima u istoriji crnogorskog karatea, te da je zadovoljstvo još veće zbog činjenice da su ovu značajnu reprezentativnu medalju osvojili takmičari koji dolaze iz Karate kluba „Bar“ .

„Ovaj uspjeh je donekle bio očekivan za sve nas koji smo upoznati sa vašim rezultatima u prethodnom periodu. Za ovaj cilj ste radili dugi niz godina i pravi ste primjer da se šampioni jednim dijelom rađaju, ali da je za vrhunske rezultate neophodna kontinuirana posvećenost sportu, zalaganje i požrtvovanost . Vjerujem da je medalja samo podstrek više da i u budućnosti nastavite istim putem i da, kao uzori mlađim kategorijama, doprinesete tome da se sve više djece odluči za sport kao način života“, rekao je Raičević.

On je istakao da će lokalna uprava, kao i do sada, nastaviti da pruža apsolutnu podršku mladim i uspješnim sportistima, karate klubu, ali i da posvećeno radi na stvaranju što boljih uslova za bavljenje sportom kroz sufinansiranje rada sportskih organizacija, podršku učešću na takmičenjima, kao i kroz organizaciju sportskih manifestacija.

Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić čestitao je cijelom timu na osvojenoj medalji afirmišući još jednom posvećenost lokalne samouprave razvoju karatea koji postaje jedan od trofejnijih sportova u gradu o čemu govore brojni uspjesi barskih takmičara.

Almir Cecunjanin je zahvalio na prijemu i naglasio da su veoma ponosni što je bronzana medalja, kao najveći uspjeh crnogorskog muškog kata tima u posljednjih 37 godina, u rukama barskih sportista, te da dio tog uspjeha leži u kontinuiranoj podršci lokalne uprave.

Članovi muškog kata tima, uz zahvalnost na podršci, istakli su da je ovaj uspjeh izuzetno važan za njih i da predstavlja svojevrsnu odskočnu dasku za bolje rezultate na kojima će predano raditi u narednom periodu.

Share.

Comments are closed.