Raičević uputio čestitku povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je čestitku svim pripadnicima sistema zaštite i spašavanja povodom obilježavanja  1. marta – Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori.

“Uloga ovih službi od nemjerljivog je značaja u suočavanju sa posljedicama svih vrsta nesreća i katastrofa, spašavanju ljudskih života i zaštiti materijalnih dobara, pa je stoga ovaj dan prilika da im još jednom oda​mo priznanje za sve napore i podvige.

Tim povodom, posebno nas raduje činjenica da su pripadnici barske Službe zaštite i spašavanja – komandir  Aco Vulević i Dragan Radanović odlikovani  Značkama  zaštite i spašavanja  za doprinos razvoju sistema zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu odgovornost i profesionalnost u izvršavanju najsloženijih zadataka.

Ponosni  na njih, ali i na sve naše vatrogasce – spasioce i njihovu nesebičnu požrtvovanost u obavljanju ove humane profesije, još jednom potvrđenu prilikom nedavnih akcija u Turskoj, koja ih čini herojima naše svakodnevnice.

Lokalna uprava  će i u budućnosti sa dužnim poštovanjem pratiti sve aktivnosti pripadnika Službe zaštite i spašavanja i kontinuirano preduzimati korake da, u skladu sa svojim mogućnostima,  obezbijedi unaprijeđenje njihovog statusa i poboljšavanje uslova rada”, navodi se u čestitki.

Share.

Comments are closed.