Razgovarali o vezi između umjetnosti, tehnologije i obrazovanja

NVO Atelje 22 organizovao je prije dva dana drugi po redu kritički sastanak “O umjetnosti, obrazovanju i tehnologiji, najbolji primjeri i nove perspektive”. Sastanak je organizovan online, preko Google Meet platforme.

Cilj ovog događaja je da se pokrenu debate o eksperimentalom obrazovanju zasnovanom na vezi novih tehnologija i savremenih umjetničkih praksi u tom polju, a svi učesnici su imali priliku da aktivno učestvuju u raspravi.

Diskusija je istakla ono što je fokus ovog događaja: najbolje prakse u Italiji razvijene u poslednje tri decenije koje povezuju savremenu umjetnost, tehnologiju i obrazovanje. Stoga je sastanak posebno namijenjen mladima, studentima, umjetnicima, kustosima, nastavnicima osnovnih i srednjih škola i istraživačima u oblasti kulture i obrazovanja.

Sastanak je organizovan na engleskom jeziku, a učestvovale su i prosvjetne radnice iz Bara, Vesna Čabarkapa i Ljiljana Milović iz OŠ “Anto Đedović” i Marina Andrijević Petrović iz OŠ “Jugoslavija”.

Prezentovana je knjiga “New Media didactics and other tales”, autorke Đulije Peruđini, koja se fokusira na savremenu umjetnost i njene doprinose u polju obrazovanja i didaktike novih tehnologija.

Maria Letizia Paiato, istoričarka umjetnosti i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti, uvela je učesnike u razgovor sa Giuliom Perugini.

Share.

Comments are closed.