U funkciji nova teretana na otvorenom u Šumicama

Danas su okončani radovi na uređenju savremene teretane na otvorenom u Rekreativnom parku „Šumice“. Zahvaljujući kvalitetnim spravama, ovo moderno vježbalište omogućiće kontinuiranu i kvalitetnu rekreaciju našim sugrađanima, a biće na raspolaganju turistima i sportskim ekipama koje blagodeti ovog dijela crnogorskog Primorja koriste tokom priprema. Radove čija je vrijednost 42.287 eura finansirala je lokalna uprava, a izvođač je kolašinski „Explorer“ doo.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, nije krio zadovoljstvo zbog realizacije projekta značajnog i za profesionalne sportiste i za rekreativce u Baru.

„Osluškujući potrebe naših sugrađana svih generacija i različitih profila, nastojali smo da odgovorimo na ono što su njihovi zahtjevi i potrebe. U ovoj, do sad već prepoznatoj zoni za rekreaciju, instalirali smo moderan poligon za vježbanje sa savremenim ‘anti vandal’ sertifikovanim spravama. Drago mi je što su reakcije onih koji dolaze ovdje posljednjih nekoliko dana više nego pozitivne. Radovi su počeli 28. aprila, a trajali, kako je i predviđeno, 15 dana, tako da je poligon od danas u punoj funkciji. Dodatnu vrijednost predstavlja to što smo kroz instalaciju sprava za rekreaciju uspjeli da sprovedemo i javnu rasvjetu, tako da će moći da se koristi i u večernjim satima. To je značajno i za pripreme sportista u danima kad se trenažni proces iz zatvorenog prostora seli na otvoreno, pa Bar, kao grad sporta, ima šta da ponudi u dijelu sportske infrastrukture. Ovih dana smo prvi put bili domaćini IPA igara, te je to samo još jedna potvrda da naš grad raspolaže sa značajnim potencijalom u dijelu sportskog turizma. Ovo je samo još jedan od sadržaja, jedna dodatna vrijednost našeg grada, koja stvara jasne pretpostavke za zdrave stilove života, a mi ćemio i dalje pratiti ono što su zahtjevi naših sugrađana i nastojati da krenemo u pravcu realizacije sličnih na drugim lokacijama“, kazao je predsjednik Opštine, Dušan Raičević.

Lazar Đurović, predstavnik kompanije „Explorer“, koja je i generalni zastupnik za „Be strong“ sprave za Balkan, izrazio je očekivanje da će se na novom poligonu za vježbanje okupljati profesionalni sportisti, rekreativci i mlađi naraštaji.

„Sa ovim spravama vrhunskog kvaliteta omogućili smo rekreativcima i onima koji se aktivno bave fitness-om da treniraju i rade na sebi i svom zdravlju. Očekujemo nove generacije kad je bavljenje fitness-om u Baru u pitanju, nastavljamo da širimo dobru energiju kroz cijelu Crnu Goru i, naravno, zdrav duh“, optimističan je Đurović.

Direktor SRC Topolica Branislav Bane Nenezić smatra da je Bar odavno zaslužio „jedan ovakav sadržaj“.

„Svi pamtimo one stare improvizovane sprave u ‘Šumicama’ koje su bile plod dobre volje tadašnjih barskih entuzijasta. Danas govorimo o jednom ozbiljnom ulaganju, za koje vjerujem da će biti samo prvo u nizu. Očekujem da će se ovdje pokazati visok nivo svijesti i naših sugrađana i svih koji budu korisnici ovog prostora, te da će ovaj poligon duže vrijeme zadržati sadašnji izgled“, kazao je Nenezić, dodajući da se nada da će vremenom svako barsko naselje imati i svoje vježbalište.

Na poligonu smo zatekli Emira Šaljića koji se i ranije, s vremena na vrijeme, tu rekreirao. Emir smatra da mladi od danas imaju jedan, za njih izuzetno značajan, prostor za vježbanje.

„Ovo je veoma korisno, a uz to i besplatno, što nama studentima mnogo znači. Izuzetno lijepo je odrađeno, sprave za vježbanje su savremene, a tu je i rasvjeta pa možemo da dolazimo ovdje i u kasnijim večernjim satima“, zadovoljan je Šaljić.

Naš mladi sugrađanin Dario Orlandić od skoro trenira, pa smatra da je nova teretana, što se njega tiče, „nikla“ u pravi čas.

„Baš ovo nam je trebalo. S obzirom da studiram u Podgorici i nisam konstantno u Baru, bio sam iznenađen kako je za kratko vrijeme urađen ovaj poligon. I lokacija je izuzetna, pa posle treninga ljeti možemo pravo u more, na plivanje“, zaključio je Dario.

Share.

Comments are closed.