ViK: Niz aktivnosti povodom Dana planete Zemlje

U okviru niza aktivnosti koje se odvijaju pod pokroviteljstvom i koordinacijom  Opštine Bar i njenih službi zaduženih za očuvanje životnog prostora i životne sredine u cjelini, povodom Dana planete Zemlje, ekipe i mehanizacija DOO Vodovod i kanalizacija Bar su u zajedničkoj akciji sa DOO Komunalne djelatnosti izvele niz aktivnosti kako bi se dodatno skrenula pažnja na važnost očuvanja životne sredine i Bara kao jednog od simbola čistoće u današnjem vremenu snažne urbanizacije i razvoja.

Ekipe DOO Vodovod i kanalizacija Bar čistile su kanalizacione i atmosferske cijevi, praznile fekalne stanice idetaljno oprale prostor pijace u Starom Baru kao mjesta ka kome gravitira veliki broj mještana.

Pored toga, ekipe ovog preduzeća pomagale su i  pri čišćenju prostora zagađenog kabastim otpadom.

“Veliki dio svakodnevnog napora svih naših službi usmjeren je na očuvanje i spriječavanje zagađenja životne sredine. Ponosni smo što svakoga dana putem redovnog održavanja funkcionisanja sistema tretmana otpadnih voda i ulaganja u što adekvatniji tretman otpadnih voda kroz izgradnju potrebnih objekata dajemo doprinos da Opština Bar i dalje bude visoko na ljestvici kada je riječ o kvalitetu pijaće vode i spriječavanja zagadjenja životne sredine otpadnim vodama.

Naša riješenost i posvećenost kada je riječ o aktivnostima na unaprijeđenju stanja životne sredine je neupitna. Čvrsto stojimo na stavu da je ulaganje u tehničke i ljudske kapacitete koje za rezultat ima efikasnije očuvanje životnog prostora investicija primarne važnosti a nikako trošak.  I u narednom periodu nastavićemo da prilježno radimo na očuvanju naših prirodnih resursa odgovorajući promptno na sve izazove s kojima se suočavamo svakodnevno imajući u vidu uslove razvoja modernih gradskih zajednica”, istakao je izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija, Mladen Đuričić.

Share.

Comments are closed.