Sergej Bajčeta najbolji na Opštinskom takmičenju iz biologije

Protekle subote u OŠ „Blažo J. Orlandić” održano je dvadeset prvo Opštinsko takmičenje iz biologije, na kojem su učestvovali učenici devetih razreda.

Prvo mjesto na tradicionalnom takmičenju koje organizuje Aktiv biologa Bara, osvojio je Sergej Bajčeta, učenik OŠ „Blažo J. Orlandić” čiji je mentor Mirjana Vukčević.

Drugo mjesto je pripalo učenici škole „Jugoslavija” Andrei Magdelinić, koju je za takmičenje pripremala profesorica Mirjana Vučinić.

Treće mjesto je osvojio učenik Jun Aleksandar, takođe iz škole „Blažo J. Orlandić” pod mentorstvom Mirjane Vukčević.

I za ovogodišnji test, po ustaljenoj praksi, pitanja su sastavljale profesorice Nina Žugić i Enisa Belkić, čiji učenici nisu učestvovali u takmičarskoj kategoriji.

„Sve propozicije takmičenja su ispoštovane. Aktiv biologa Bara zadovoljan je pokazanim rezultatima. Težina testova je bila slična onima koji se daju na Državnom takmičenju, a bila su uvrštena i pitanja koja se daju za PISA testiranje”, kazala nam je u ime organizatora predsjednik Aktiva biologa Bara Mirjana Vučinić.

Opštinsko takmičenje iz biologije, prethodnica je Državnom takmičenju u znanju i svojevrsna je priprema za najveće nacionalno takmičenje u zemlji. Ove godine, Državno takmičenje, biće održano 24. februara na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Pobjednicima takmičenja za tri prva mjesta uručene su nagrade. Organizaciju takmičenja

finansijski su podržali Opština Bar, osnovne škole „Meksiko”, „Jugoslavija”, „Anto Đedović” i „Mrkojevići”, a škola „Blažo J. Orlandić” se pokazala kao izvrstan domaćin.

Share.

Comments are closed.