Šestoro Barana na 35. Beogradskom maratonu

Proteklog vikenda održan je jubilarni 35. Beogradski maraton, pod sloganom “Prijateljstvo na duge staze”, uz učešće 6 700 trkača. Bar je predstavljalo šestoro takmičara – Ana Krivokapić, Aleksandar Jelenić, Peđa Pavićević, Marjan Lukić, Ivan Đoković i Zoran Lekić.

Za našu sugrađanku Anu Krivokapić ovo je bilo drugo učešće na Beogradskom maratonu, a iako je od početka godine imala brojne povrede, uspjela je da se spremi za ovaj događaj.

“Pored povreda koje su bile česte, uspjela sam da se, za nekih mjesec i po, kvalitetno pripremim za trku. Zadovoljna sam kako je sve proteklo, s tim što moram dodati da je bilo izuzetno vruće, što me je omelo da postignem bolje vrijeme, ali biće prilike da to popravim naredne godine, pod uslovom da vremenski uslovi budu povoljniji”, kazala je za Radio Bar i Bar Info Krivokapić.

Za ovu mladu majku i pravnicu po struci, učešće na Beogradskom polumaratonu predstavlja pravo uživanje.

“Žao mi je što se ne organizuje barem dva puta godišnje ta trka. U narednom periodu nastavljam sa treninzima i planiram makar još dva polumaratona da istrčim do kraja godine”, optimistično kaže Ana.

Do sada je istrčala osam polumaratona i više trka po 10 kilometara.

“Polumaraton i generalno trčanje za mene predstavlja, prije svega, izduvni ventil od svakodnevnice i bijeg u moj svijet, zadovoljstvo i sreću”, istakla je Krivokapić.

Za razliku od Ane, profesoru fizičkog vaspitanja Aleksandru Jeleniću ovo je prvo učešće na Beogradskom maratonu.

“S obzirom da sam počeo skoro da učestvujem u trkama, do sada sam istrčao dva polumaratona, u Podgorici i Beogradu, kao i jednu kraću trku na 10km, ‘Podgorička desetka’ na brdu Gorica”, kazao je Jelenić.

On ističe da nije imao poseban program priprema.

“To je standardno trčanje dužina i intervala, kao i vježbe snage u teretani, što i inače radim u toku godine. Mogu da kažem da sam zadovoljan što sam istrčao trku, i pored vremenski teških uslova, ali ne i istrčanim vremenom”, skroman je profesor.

Ipak, kako za Radio Bar i Bar Info navodi, Beogradski maraton je trka koja će uvijek biti u njegovom godišnjem kalendaru trčanja.

“Radi o sjajno organizovanoj manifestaciji, a do kraja godine imam u planu da istrčim još dva polumaratona. Trčanje, za mene, predstavlja zadovoljstvo sa propagiranjem zdravog načina zivota, a polumaraton mjesto gdje ću to zadovoljstvo ispoljiti”, istakao je Jelenić.

Na Beogradskom maratonu učestvovalo je 1.200 stranaca iz 70 zemalja, plus 700 učesnika u štafetnim trkama. To je najveća i najmasovnija sportska manifestacija u Srbiji.

Share.

Comments are closed.