Nebojša Simić: Porodično u samoizolaciji

Otkako se vratio iz Njemačke, golman crnogorske reprezentacije, naš sugrađanin Nebojša Simić je u samoizolaciji sa porodicom, a kako je istakao gostujući u programu Radio Bara, ovi trenuci su za njega neprocjenjivi.

“Svi smo porodično u samoizolaciji i sada se više družimo, dosta igramo jamb, to nam je ovih dana interesantno, provociramo jedni druge kad neko dobija ili gubi, takva smo porodica. Malo gledamo i serije, a naša preporuka je ‘West world’, uveče se okupimo i odgledamo par epizoda zajedno. Posmatram ovu situaciju i sa jedne možda jedino pozitivne strane. Svi smo, ili većina, u prilici da provodimo vrijeme sa porodicom, što najčešće nije slučaj. Posebno je to dragocjeno za mene, jer živim i radim u inostranstvu”, istakao je Simić.

Prije nego što je 24. marta došao u Bar, u Njemačkoj je proveo 12 dana u izolaciji. Prisjeća se da se sve brzo desilo – nakon što su pobijedili u derbiju protiv “Vaclara”, dobili su nekoliko dana slobodno, a Nebojša je planirao da to iskoristi i posjeti porodicu u Baru.

“Međutim, odjednom je počelo sve ovo da se dešava, i situacija se drastično mijenjala. Prvo nam nije dozvoljeno od strane kluba nigdje da idemo za taj vikend, potom su otkazani svi grupni treninzi, jer je Njemačka preventivno reagovala kada su vidjeli kojom je brzinom virus napredovao u Italiji. Sa klubom se više nismo ni sastajali, već smo sve dogovarali preko poruka i onda je stavljena pod znakom pitanja i liga. Većina klubova u Njemačkoj zavisi od prodaje karata, jer je velika posjećenost rukometnih utakmica. Svi se oslanjaju na prodaju ulaznica, suvenire… i onda je to finansijski pogodilo dosta klubova. Bila je priča da se igra bez publike, ali se nijedan klub nije složio sa tim. Dogodio se i taj kiks, gdje je jedan igrač bolestan otišao na pripreme za reprezentaciju, a tu je bilo oko dvadesetak igrača iz skoro svih klubova Njemačke, nastala je velika uzbuna i liga je odložena na neodređeno”, objašnjava Simić.

Svi igrači potpisali su sporazume sa klubovima u kojima se odriču dijela zarade,kao i to da mogu da se vrate svojim kućama dok ne dobiju drugačija uputstva. Tako se Simić obratio ambasadi Crne Gore u Njemačkoj, te je zajedno sa još 102 putnika 24. marta stigao u Crnu Goru.

“Avion je bio pun, sve je bilo super organizovano, mada smo supruga i ja imali malo strah od aerodroma i gužve, s obzirom da je ona u osmom mjesecu trudnoće, ali smo, naravno, tokom cijelog leta imali maske i rukavice. Na aerodromu nije bila velika gužva, dosta smo laganije prošli sve te kontrole, jer je većina letova bila otkazana. Već 11 dana se nalazimo u kućnoj izolaciji, odlično se osjećamo, nemamo nikakvih simptoma, što me posebno raduje zbog supruge“, istakao je.

Simić je, kaže, prijatno iznenađen kako su građani odreagovali na mjere koje su nadležni preduzeli i smatra da je situacija u Crnoj Gori, za sada dosta dobra.

“Mi smo narod koji zna da se inati, ne podnosimo dobro zabrane kretanja, volimo da izlazimo i da se družimo, ali po ovome što čujem, svi poštuju pravila. Mora postojati određeni broj zaraženih, jednostavno je nemoguće da u državi nema takvih, ali dok god se situacija drži pod kontrolom, sve je super. Raduje me kako se ljudi ponašaju u ovoj situaciji i nadam se da će svi i dalje poštovati mjere i kada se sve ovo završi da ćemo malo više poštovati neke sitnice, jer male stvari u životu nam trebaju da bismo bili srećni, a to ne znamo dok nam ih neko ne oduzme”, zaključio je Simić.

Share.

Comments are closed.