Sindikalci učili kako bolje koristiti digitalne alate

Juče je u Baru, u prostorijama Sindikalnog povjereništva SSCG, u organizaciji Saveza sindikata Crne Gore i uz tehničku podršku Sindikata pomoraca i dokera Crne Gore, održana radionica na temu „Upotreba digitalnih alata u sindikalnom radu“.

“Radionica u okviru Projekta ‘Sindikati za pravičan oporavak – jačanje uloge sindikata u ublažavanju krize izazvane pandemijom Covid19’, je druga u nizu takvih aktivnosti koje SSCG sprovodi u cilju razmjene iskustava, prikupljanja i formulisanja ideja, kao i sagledavanja realnih potreba  za specifičnim digitalnim alatima koji bi omogućili sindikatu da uhvati korak sa savremenim trendovima i  učinili njegov rad efikasnijim”, navodi se su saopštenju Sindikata pomoraca i dokera Crne Gore.

Učesnici radionice, predstavnici sindikalnih organizacija iz primorskih opština, imali su priliku da kroz neposrednu razmjenu ideja, zatim selekcije i prepoznavanja zajedničkih potreba daju direktan doprinos u tom procesu.

Kako su podsjetili iz Sindikata pomoraca i dokera Crne Gore, projekat koji Savez sindikata, posredstvom EKS realizuje ove i naredne godine finansiran je od strane Evropske komisije.

Naredna radionica održaće se u Podgorici.

Share.

Comments are closed.