Sjutra počinje vakcinacija zdravstvenih radnika u Baru

Vakcinacija zdravstvenih radnika sjutra će početi i u Baru. To je u direktnom uključenju u program Radio Bara saopštila direktorica JZU Dom zdravlja Bar dr Branka Purlija.

“Prva isporuka, 50 doza ruske vakcine, sjutra stiže iz Montefarma. Biće vakcinisani svi zdravstveni radnici i saradnici koji ove sedmice rade u Covid centru, odnosno oni koji su u neposrednom kontaktu sa inficiranim osobama. U toku ove sedmice očekujemo i novu veću isporuku vakcina, kojim će biti vakcinisano preostalo zdravstveno osoblje naše ustanove. U ovom trenutku, zainteresovanih zdravstvenih radnika za vakcinaciju imamo preko 80 posto”, kaže Purlija.

Vakcinaciju zdravstvenih radnika će obaviti epidemiološka služba, na čelu sa doktorkom Ljiljanom Jovićević.

“Sve zdravstvene radnika vakcinisaće osobe iz naše službe, dok će vakcinaciju građana sprovoditi dva ljekara koja su unaprijed određena i dvije sestre koje će raditi u smjenama. Moram istaći da je aktiviran i call centar koji će biti na raspolaganju svim našim sugrađanima. Naravno, očekujemo dalje smjernice IZJ i Ministarstva zdravlja, tako da će javnost biti blagovremeno obaviještena o narednim koracima u procesu imunizacije stanovništva. Javnost će uskoro biti informisana i o broju call centra. Mi smo spremni za naredne korake, sa kombinovanim frižiderom, termometrom, stažeri u call centru su edukovani, njihova obaveza će biti da uzmu i urade kompletnu anamnezu, sa imenom, prezimenom i matičnim brojem. Prvo će se vršiti imunizacija starijih sugrađana, onih koji imaju preko osamdeset godina, potom sedamdeset i tako nadalje“, zaključila je dr Purlija.

Share.

Comments are closed.