Skoro 120 zaposlenih Doma zdravlja potpisima podržali direktoricu te JU dr Branku Purliju

Nakon što se našla na meti nezadovoljnih njenim angažmanom i učinkom koje sa te pozicije ostvaruje, direktorica Doma zdravlja Branka Purlija, danas je dobila podršku od skoro 120 zaposlenih u Barskoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite.

Na adresu direktorice Doma zdravlja Bar dr Branke Purlije, dostavljeno je pismo anonimnog pošiljaoca, koje je krajem prošle godine poslato i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović. U pismu se navodi da iza optužbi, koje se odnose na nepravilnosti u obavljanju funkcije direktorice i neadekvatno rukovođenje, stoje zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi, te da je potrebno „izvršiti kontrolu zakonitosti rada direktorice“.

Na drugoj strani, skoro 120 zaposlenih potpisalo je peticiju podrške direktorici Purliji, u kojoj „odgovorno tvrde da ništa od navedenog u pismu nije istina“.

Danas su našoj medijskoj kući- Radio Bar i portalu Bar Info, potpisnici peticije na uvid dostavili i protestno pismo i peticiju podrške.

U protestnoj noti neimenovana lica navode da su „u saznanju da direktorica, suprotno zakonskim propisima, na volšeban način, obavlja svoju direktorsku funkciju, donoseći odluke i rješenja prema sopstvenim simpatijama kada su u pitanju zaposleni, zanemarujući sve ostale zakonske odredbe“. Takođe, iznešena je i optužba da direktorica Purlija „ne poznajući legislativu, postavlja sebe u sve komisije, u kojima ne može biti, jer to predstavlja sukob interesa“.

„Neophodno je provjeriti i sva zaposlenja i raspoređivanje radnika od njenog dolaska na tu funkciju“, navodi se u pismu u kojem je upućena i molba da se prilikom procjene sposobnosti i kompetentnosti kandidata za direktora, utvrdi da li kandidat zadovoljava Pravilnikom propisani minimum od pet godina rada na rukovodećim poslovima.

„Dom zdravlja Bar je ustanova koja se, od dolaska na funkciju direktorice dr Branke Purlije, nalazi u veoma lošem organizacijskom, ljudskom, kolegijalnom i svakom drugom pogledu. Svojim dolaskom ‘na brzinu’, kao DPS vojnik i miljenica Brana Gvozdenovića, unijela je razdor, mržnju, podjele“, optužbe su iznijete u pismu u kojem se poručuje i da Purliji „ne smijemo dozvoliti da uništi primarni nivo zdravstvene zaštite u Baru, kao što je to DPS uradio sa svim institucijama u ovom gradu“.

U pismu je podvučeno da u fokusu ovog obraćanja mora biti „nezadovoljstvo zaposlenih i pacijenata“. Pritom, obraćajući se resornoj ministarki, anonimni pošiljaoci izražavaju nadu da će Borovinić Bojović razmotriti navode i preduzeti dalje radnje na provjeri zakonitosti rada i smjeni dr Branke Purlije sa mjesta direktora“.

U peticiji koju je potpisalo 116 zaposlenih u Domu zdravlja, koji „odgovorno tvrde da ništa od navedenog u pismu koje se odnosi na neadekvatno rukovođenje direktorice dr Branke Purlije, nije istina“, podcrtano je da su izričiti u tome da ne žele drugog direktora i „nikada nijesu bili nezadovoljni radom i organizacijom kako u Domu zdravlja, tako i u Ambulantama“.

Potpisnici peticije podrške naglašavaju i da su je potpisali svojevoljno „u znak podrške direktorici dr Branki Purliji“.

Share.

Comments are closed.