Skoro pa rekordan ulov na Međunarodnom kupu Bara u ribolovu

U Baru je juče održan Drugi međunarodni kup Bara u ribolovu iz barke. Kao i prošle godine, ribari su imali nevjerovatno uspješan dan – njih 36 je ulovilo preko 130 kilograma ribe.

Pobjednik takmičenja, koje se održava u sklopu proslave Dana Bara, je Ahmet Senadović iz KSR „Grand prix 1“ Kotor, drugo mjesto je osvojio Jovan Bigović iz KSR „Delfin“ Budva, dok je treći bio Zdravko Damjanović iz KSR „Ribar“ Baošići. On je imao i najbolji pojedinačni ulov ribe od čak 10,44 kg.

U ekipnom plasmanu pobijedila je ekipa KSR „Igalo“, drugi su bili takmičari KSR „Ribar“, treći „Grand prix 1“, a obraz domaćina je osvjetlala ekipa „Rumije“ sa četvrtim mjestom.

Od Barana, najbolji rezultat je ostvario Žarko Đinović iz RSK „Rumija“, koji je osvojio sedmo mjesto, zatim Ismet Alković (RSK „Lampuga“) deveto, Filip Junković (RSK „Rumija“) je bio deseti, itd.

Ulov je većinom sačinjavala bukva i gira, nešto orade, arbuna i fratara. U odnosu na prošlu godinu, kada je upecano preko 150 kilograma ribe, ulov je bio nešto siromašniji, ali je tada bilo i skoro dvostruko više takmičara – čak 66.  

Organizatori takmičenja su četiri barska kluba sportskih ribolovaca – „Rumija“, „Pristan“, „Lampuga“ i „Free Divers“, dok su pokrovitelji Opština Bar i Turistička organizacija Bara.

Domaćin dodjele priznanja i ručka za ribolovce je bio restoran XXL na Velikom pijesku.

Share.

Comments are closed.