Spriječen šverc cigareta iz Luke Bar

Pripadnici Uprave prihoda i carina (UPC) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) spriječili su danas krijumčarenje veće količine cigareta u Luci Bar, saznaju “Vijesti”.

Cigarete su, prema tim informacijama, pronađene u kontejneru, u kojem su trebale biti čaše, prema onome što je prijavljeno nadležnim organima.

Riječ je o zajedničkoj akciji UPC na čelu sa Radom Miloševićem i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), po čijem nalogu postupaju inspektori SPO-a. Za novog šefa tog policijskog odjeljenja početkom maja izabran je Predrag Šuković.

Izvor Vijesti pojasnio je da UPC u saradnji sa Sektorom za privredni kriminal Uprave policije već nekoliko dana prati situaciju u tom slučaju, nakon što su operativni podaci ukazali na mogućnost krijumčarenja duvanskih proizvoda.

Objašnjeno je da se ne radi o cigaretama koje su skladištene u Luci Bar, nego o novodospjeloj robi.

Carinici su u subotu oduzeli oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Luci Bar, čija vrijednost je više desetina miliona eura, a nakon što im je istekao rok za iznošenje robe.

Iz UPC juče su saopštili da je formirana je radna grupa koja će utvrditi najbolji model da se oduzeti duvanski proizvodi lageruju u skladu sa zakonom.

Podsjetili su da je na dan stupanja na snagu Odluke o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone “Luka Bar”, 1. januar 2022. godine, 13 privrednih društava na zalihama imalo cigarete i druge duvanske proizvode.

Share.

Comments are closed.