Stranačka saopštenja, 1. avgust: SD, DPS

DPS: Arsović – Naći adekvatan kompromis sa ugostiteljima

Podržavamo crnogorske ugostitelje u njihovim nastojanjima koja se odnose na uspostavljanje mjera koje neće ugroziti poslovanje ovog sektora privrede.

Kako bismo izbjegli svaki mogući pokušaj manipulacije, želimo naglasiti kako ova podrška ne predstavlja bilo kakvu težnju da politizujemo problem, a naročito ne da se protivimo mjerama suzbijanja koronavirusa.

Ipak, u svemu što su iznijeli ugostitelji, nalazimo više nego dovoljno opravdanih argumenata za stav da će njihov rad biti potpuno ugrožen nastavi li se sa primjenom aktuelnih mjera – uvedenih naprečac, bez ostavljanja pristojnog vremena ugostiteljskom sektoru da se organizuje.

Iz tog razloga, pozivamo nadležne da nađu adekvatan kompromis, jer nikome ne ide u prilog rizik koji sa sobom nosi ugrožavanje pomenutog sektora, stoji u saopštenju koje potpisuje Vladan Arsović, član Glavnog odbora i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

***

SD: Čelanović- Vlada velikih očekivanja postala Vlada velikih razočaranja

Život u očekivanjima postao je naša realnost. Kako nema nijednog vidljivog pozitivnog rezultata rada družine zvana Vlada,”eksperti” su se oslonili na očekivanja.

Očekuje se 85% prihoda od turizma u odnosu na 2019.godinu,dok svi pokazatelji kažu da je 50% misaona imenica. Da budem skroz objektivan,sezona je odlična u kakvom vremenu i ambijentu se odvija-mislim na pandemiju,ne na Vladu! (Moram podsjetiti da je na početku mandata Vlada rekla da će raskrstiti sa ekonomskom politikom u kojoj je vodeća grana privrede turizam.) Takodje,da bi opravdali svoje putovanje u Japan (biznis klasom i hotel sa 5*,kako to dolikuje duhovnim i nematerijalnim osobama) glavni zabavljači narodnih masa vratili su se sa očekivanjima da će Japan investirati u Crnu Goru ni manje ni više nego milijardu eura. Kakav optimizam u Vladi prije godišnjih odmora!

Vlada očekuje da se gradjani( ili kako oni vole da kažu narod) vakcinišu,a pola Vlade uključujući i Premijera odbijaju da urade isto!

Sa druge strane,dragi sugrađani,mi živimo u očekivanju da cijene osnovnih životnih namirnica neće rasti na sedmičnom nivou,da gorivo neće poskupjeti 14-i put za redom,da će  rast nezaposlenosti početi da opada…očekujemo da će državne finanije postati transparentne,da će se pojaviti barem jedan investitor,da će institucije izaći iz haosa i početi da funkcionišu. Možda je i previše ali očekujemo da se zakoni i procedure poštovati!

I na kraju da bi pobjegli od mota “Velika očekivanja-veliko razočarenje”

ova Vlada mora pasti! – stoji u saopštenju koje potpisuje Miloš Čelanović, predsjednik OO SD Kotor.

Share.

Comments are closed.