Stranačka saopštenja, 24. avgust – Demokrate

Demokrate: Da li je Opština Bar Ulicu taraboških junaka prodala investitoru?

„Govorili smo više puta do sada kako je Opština Bar na čelu sa njenim predsjednikom javne površine potpuno ustupila investitorima koji sa njima rade šta im je volja.

Poslednji takav slučaj dešava se u Ulici Taraboških junaka gdje već skoro 2 mjeseca traju određena iskopavanja od strane po našim saznanjima investitora koji u blizini gradi stambeni kompleks.

Kažemo određena, jer iz Opštine Bar zvaničnog saopštenja i obraćanja građanima nije bilo. Umjesto Opštine oglasila se firma koja izvodi radove i to dva puta, pomjerajući rok završetka prvo za 18. avgust, a sad i za 3. septembar za kako oni kažu radove na priključenju pomenutog stambenog objekta, na urbanističkoj parceli UP1, na hidrotehničke instalacije.

Podsjećamo da je sve počelo još početkom jula, iskopavanjima uz prugu u blizini pješačkog pružnog prelaza. Na tome se nije stalo, već je iskopan i dio Ulice Rista Lekića tako da se i ovom dionicom odvija otežan saobraćaj.

Pitamo se gdje je u svemu ovome Opština Bar? Gdje su njene službe? Gdje je Komunalna policija da provjeri rokove i utvrdi eventualne nepravilnosti?

Zašto Opština Bar ćuti? Kako je moguće da se po ko zna koji put dešava ista situacija, da se prvo izgradi zgrada, pa da se tek onda obezbjeđuje i dovodi komunalna infrastruktura? Zar proces ne bi trebao biti obrnut?

Ukoliko je Opština i ovu ulicu prodala investitoru, pozivamo je da to javno saopšti građanima?

I na kraju, glavni krivac za ovakvo stanje prevashodno nije ni izvođač radova ni investitor, već Opština koja je ovaj haos i dopustila.

Pravi odgovor na naša postavljena pitanja će na izborima dati upravo građani koje je Opština na čelu sa njenim predsjednikom neopravdano maltretirala skoro dva mjeseca“, navodi se u saopštenju barskog odbora Demokrata.

Share.

Comments are closed.