Stranačka saopštenja, 29. apr: DPS

DPS: Susretom sa Božovićem SPC šalje poruku da ne priznaje odluku Vlade

Želimo da vjerujemo da novoizabrani patrijarh SPC Porfirije nije baš najbolje upućen u nedavne političke događaje u Crnoj Gori, a posebno one koji se odnose na sferu diplomatije. Jer, u suprotnom, teško je razumjeti njegov susret sa građaninom Vladimirom Božovićem, koji je formalno predstavljen kao ambasador Srbije u Crnoj Gori, iako tu funkciju ne obavlja duže od pola godine. Na stranu što Božović živi u paralelnoj stvarnosti u kojoj je on još ambasador u Crnoj Gori, ali začuđuje da srpskog patrijarha niko nije obavijestio da je dotični gospodin proglašen personom non grata zbog mešetarenja po našoj državi, i konstantnih provokacija, tako da on trenutno ne predstavlja nikog do sebe samog.

Imajući u vidu te činjenice, Božović ne može da unaprjeđuje odnose Srbije i Crne Gore, što je bila tema razgovora patrijarha i građanina Božovića. Ovim događajem SPC šalje poruku da ne priznaje odluku Vlade da je bivšem ambasadoru prestao mandat u Crnoj Gori, a apsurdno u isto vrijeme sa Vladom tajno dogovara Temeljni ugovor navodno na bazi uzajamnog poštovanja države i Crkve?!

Za to vrijeme Vlada pokazuje inferiornost – dok premijer drži biblijske propovijedi u Skupštini, a ministar vanjskih poslova pravda negatora genocida pred ambasadorima, Vladimir Božović i njegovi mentori, šalju im poruku iz Beograda ujedno im se podsmijevajući direktno iz sjedišta srpske patrijaršije.

Share.

Comments are closed.