Stranačka saopštenja, 7. avgust: Demokrate

Demokrate: Ako Mostar može da izgradi bazen od šest miliona eura, zašto ne može Bar?

bazen u Mostaru


Ovih dana, Grad Mostar priprema se za početak gradnje zatvorenog olimpijskog bazena. Ova investicija u Mostaru podsjetila nas je na situaciju u našem Baru, koji iako je primorski grad i dan danas nema ni zatvoreni ni otvoreni olimpijski bazen.
Pitamo se da li je moguće da Grad Mostar i Vlada BIH imaju mogućnosti da finansiraju šest miliona eura koliko je potrebno za izgradnju bazena, a barska lokalna samouprava i Vlada Crne Gore nemaju mogućnosti za tako nešto?
I kao što pitamo, istovremeno i odgovaramo. Uz ovakvu lokalnu samoupravu koja je uspjela da Opštinu Bar zaduži čak 13 miliona eura i aktuelnu Vladu Crne Gore koja se Bara sjeti samo kada treba ispratiti gostovanje neke regionalne muzičke zvijezde ili kada treba prodati neku atraktivnu parcelu po mizernoj cijeni, ne možemo više ni očekivati.
I dok se Grad Mostar svojoj sugrađanki supertalentovanoj plivačici Lani Pudar odužuje time što će izgraditi olimpijski bazen, Grad Bar se svojoj omladini ovih dana odužuje muzičkim manifestacijama. Najblaže rečeno očigledno se ne nalazimo na istoj vrijednosnoj skali sa našim susjedima odnosno na približno istom nivou poimanja odgovornosti.
Jer da odgovornost bar u naznakama postoji, bivši predsjednik Opštine, aktuelni ministar i premijer bi umjesto prisustva sinoćnoj žurci na barskom šetalištu, veče proveli radno u kancelarijama, u razmišljanju kako da i Bar nakon dvije decenije izgradi olimpijski bazen i bude odgovoran prema svojim sugrađanima kao što je to kako vidimo Grad Mostar.
I na kraju neko bi možda rekao, ko nam je kriv kada mi u Baru nemamo tako supertalentovanih plivača.
E pa možda bi ih i Bar imao da je gradska vlast na čelu sa DPS-om barskoj omladini u protekloj deceniji stvarala bar osnovne uslove za tako nešto, navodi se u saopštenju OO Demokrata Bar.

Share.

Comments are closed.