Stranačka saopštenja, 23. okt: SD, DPS

DPS: Janković: Nova putna infrastruktura još bolje će povezati Bar i Ulcinj

Božidar Janković, odbornik DPS u SO Bar:

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović obišli su radove na putu ka ulcinjskom selu Klezna.

Dvije opštine, zajednički realizuju ovaj projekat koji će biti još jedna tačka spajanja Bara i Ulcinja.

Investicija vrijedna gotovo 20.000 eura rezultiraće uređenjem i asfaltiranjem putnog pravca od barskog sela Elezovići prema ulcinjskom selu Klezna, čime će se bolje povezati ova dva kraja, mještanima omogućiti lakša prohodnost i poslovanje, a svim građanima još jedan uređen pravac ka susjednoj opštini.

Poseban značaj ovog projekta jeste što će on poljoprivrednim proizvođačima ovog kraja omogućiti lakši, efikasniji i povoljniji plasman njihovih proizvoda na tržište ali i olakšati ulaganja u ovaj plodni kraj.

Lokalna uprava nastaviće ovakve investicije, naročito u oblasti saobraćajne i vodovodne infrastrukture koje su prioritetne za ubrzan dalji razvoj potencijala ovih krajeva.

Ovo je još jedan efekat  permanentnih reformi u DPS i podmlađivanja partije, koji je omogućio da mladi ljudi iz naše stranke koji su delegirani od  strane građana, poput predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića i predsjednika Opštine Ulcinj Aleksandra Dabovića, odgovorno brinu o svojim sugrađanima i prepoznaju njihove probleme čak i u najdaljim tačkama u svojim opštinama. Time i pokazuju da im je svaki građanin bitan i na prvom mjestu.

Vjerujem da će ova dva mlada, vrlo uspješna i ambiciozna predsjednika svojom posvećenošću i odgovornošću postati primjer kako se upravlja opštinom sa senzibilitetom za probleme sa kojima se njihovi sugrađani susrijeću i željom da ih rješavaju.

***

SD: Čelanović: Gorivo još skuplje, “Vlada” neka da još tri litra ulja da riješi problem

Čeka nas, kako se može vidjeti, 14. poskupljenje goriva ove godine! Od početka rada aktuelne Vlade bezolovni i dizel poskupjeli su 34-35 centi po litru. Bezolovni 98 poskupio za 30,4% (sa 1,15 na 1,5€), bezolovni 95 za 31,5% (sa 1,11 na 1,46€), a dizel za čak 34% (sa 0,99 na 1,33€ po litru). Ako se nastavi ovako, građani neće imati za elementarne potrebe.

Zbog ovih i daljih povećanja cijena  goriva i posljedično osnovnih životnih namirnica, prinuđeni smo da slušamo bajke minista finansija o povećanjima plata za koje, sve i da se realizuju, ostaju dvije činjenice: povećanja će se anulirati rastom cijena, i još važnije: plaćaće ih opet građani preraspodjelom iz državnog budžeta koji je “osvježen” zaduženjem, što može dovesti do sloma javnih finansija.

I na kraju, pozivam Vladu da se ne brani argumentom da povećanje cijena goriva ne zavisi od nje, jer od nje zavisi akcizna politika, a ona, svi su izgledi, ide u pogrešnom smjeru i samo pogoršava situaciju.

Ako tzv. Vlada nastavi ovako, čeka nas ekonomska kataklizma. E ako daju još po tri litra ulja, možda se i izmaknemo sa ivice provalije…

***

Share.

Comments are closed.