U Baru uhapšena osoba koja se sumnjiči za falsifikovanje isprava i prevaru

Barska policija je lišila slobode A.P. (21) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom prevara, saopšteno je iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, pred notarom, u postupcima sačinjenja notarskih zapisa ugovora o prodaji nepokretnosti u svojini predstavljenog vlastodavca, državljanina Republike Turske, u tri navrata, u septembru ove godine, upotrijebio neistinitu ispravu punomoćja drugog lica iz Republike Turske, koja sadrži lažno ovlašćenje da prijavljeni može da proda nepokretnosti u svojini vlastodavca u Baru.

Time je A.P. doveo u zabludu kupce da je on opunomoćen da raspolaže nepokretnostima vlastodavca, pa je time, naveo lice iz Bara da mu isplati iznos od 100.000 eura, još jedno lice iz Bara da mu isplati iznos od 22.000 eura i jedno lice iz Republike Srbije da mu isplati iznos od 50.000 eura, čime je ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 172.000 eura.

Obaviješten je postupajući tužilac koji je nalozio da se A.P. liši slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio gore opisana krivična djela i da mu se sprovede u zakonskom roku na dalje postupanje.

Share.

Comments are closed.