U Dubravi pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, uhapšene dvije osobe

Službenici Uprave policije su juče, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, realizovali predmet koji je sprovođen u dužem vremenskom periodu pod kodnim imenom “Lampa”.

Kako ističu iz Uprave policije, u ranim jutarnjim časovima, izveli su policijsku akciju i izvršili pretres na više lokacija na teritoriji Bara i Podgorice.

Slobode su tom prilikom lišeni D.D. (27) iz Kotora, koji se nalazio u bjekstvu, i B.L. (28) iz Podgorice. Takođe, podnijete su krivične prijave protiv S.Đ. (31) iz Bara  i E.T. (31) iz Podgorice, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini i N.K. (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu, svi pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe.

Ova lica se sumnjiče za krivično djelo “neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, dok se B.L. sumnjiči i za krivično djelo “stvaranje kriminalne organizacije”.

“D.D. je lišen slobode u Baru, u kući u kojoj se nalazila laboratorija za proizvodnju marihuane, a on se potraživao zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije bio angažovan za vršenje više krivičnih djela i to fizičke napade i nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu sudija Višeg suda u Podgorici, a u vezi sa vršenjem službene dužnosti – kako bi oni bili onemogućeni da obavljaju sudijsku funkciju u predmetima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije kojoj D.D. pripada.

Prilikom pretresa kuće u naselju Dubrava – Dobra Voda, pronađena je i oduzeta savremena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, sa kompletnim turbinama za prečišćavanje vazduha, 53 lampe za pružanje svjetlosti i grijanje biljaka, automatizovana elektronska i računarska oprema za kontrolu uzgoja, mreže za sušenje marihuane i 150 grama marihuane. U Podgorici je pronađeno 500 sjemenki marihuane tipa ‘Amnesia’ i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju”, kaže se u saopštenju Uprave policije dostavljenom medijima.

Ovo je prva laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, tzv. “in door uzgoj”, koja je otkrivena u Crnoj Gori.

Dalje aktivnosti na ovom predmetu su u toku.

Share.

Comments are closed.