U izolaciji hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice u barskoj bolnici

Nakon što je sinoć ustanovljeno da je jedan ljekar barske bolnice zaražen koronavirusom, Institut za javno zdravlje poslao je u izolaciju sve hirurge, ginekologe, instrumentare i babice sa ova dva odjeljenja.

Kako je za Radio Bar i Bar Info kazao šef Kriznog medicinskog štaba koje je formiralo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dr Ranko Lazović, odjeljenja hirurgije i ginekologije će voditi sedam medicinskih radnika.

„Po jedan ginekolog, hirurg i anesteziolog, dva instrumentara i jedna babica već su krenuli prema Baru i oni će pokrivati barsku bolnicu u narednih 14 dana. Sve instrukcije trudnicama će dati ginekolog kada bude došao, a za ostala epidemiološka pitanja zadužen je dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje“, kazao je Lazović.

Grupi ljekara i medicinskih radnika Opšte bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije. Oni su uzorkovani, kao i pacijenti zaraženog ljekara, a rezultati se očekuju do kraja dana ili najkasnije ujutro.

Podsjećamo, od danas su informacije o oboljelima od koronavirusa, izolovanim i uzorkovanim pacijentima dostupne isključivo preko Kriznog medicinskog štaba.

Share.

Comments are closed.