U Luci Bar uspješan sastanak sa poslovnim partnerima

U Luci Bar danas je održan sastanak predstavnika grupacije ZiJin iz Bora, kompanija  „Srbijacargo“, „Trans cargo logistic“, „Montecargo“ i „Luka Bar“AD. Sastanku je prisustvovao i Državni sekretar za saobraćaj i pomorstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović.

„Angažovanje resornog ministarstva je u proteklom periodu bilo od ogromnog značaja za formiranje poslovnog ambijenta neophodnog za zaključenje ovakvih strateški važnih poslova“, poruka je menadžementa najvećeg barskog kolektiva.

Sastanak je, kako je navedeno, iskorišćen za analizu dosadašnjih uspješnih poslovnih aranžmana, kao i za najavu i pripremu ambicioznih planova za korišćenje kapaciteta Luke Bar za pretovar tereta kompanije ZIJIN u narednim godinama. Najavljen je pretovar koncentrata bakra u količini od 350-400.000 tona u tekućoj godini, uz znatno povećanje do nivoa od po 700.000 tona u 2022. i 2023 godini.

Dogovorena saradnja na pretovaru koncentrata bakra, sa mogućnošću proširenja dalje saradnje, pretovarom i drugih vrsta tereta za potrebe kompanije ZIJIN, predstavlja punu valorizaciju logističkog pravca preko Luke Bar.

Svi učesnici sastanka su složni u ocjeni da se radi o ozbiljnom poslovnom projektu, čiji su očekivani efekti višestruko pozitivni po kompletnu privredu kako države Crne Gore, tako i države Srbije.

Share.

Comments are closed.