U popodnevnom dijelu zasijedanja SO Bar usvojena tri izvještaja

Drugi dio skupštinskog zasijedanja obilježila je konstruktivna diskusija, koja je na momente izlazila iz okvira dnevnog reda, tako da je poslijepodnevni dio završen nešto prije 18:00 h, a odbornici su “prešli” pet tačaka dnevnog reda, pri čemu se o prvoj nije ni raspravljalo.

Nakon uvodnog izlaganja direktora DOO “Komunalne djelatnosti” Steva Pejovića uslijedila je diskusija u kojoj je učestvovalo nekoliko odbornika u oba kruga rasprave. Srđan Perkolić (SD) je naglasio koliko je zahtjevna godina za ovim preduzećem zbog aktuelne situacije, ali i da je pored svega uz otežano poslovanje ostvaren dobar rezultat u svim segmentima. Sa takvom ocjenom složio se i Asim Andrić (DPS), dok je dr Vesna Đokvučić istakla posebnu zahvalnost preduzeću zbog rješavanja problema sanitarnog otpada u MZ Bar 2, koji je dugo mučio stanovnike ovog dijela barske opštine. Ponovljen je i apel od strane ove odbornice da se vodi računa o pravilnom odlaganju otpada i dalje, kao i na uvođenju sankcija za one koji to ne poštuju. Omer Vukić (SDP) je predočio određene smjernice vezane za dugovanja preduzeća, a Dragan Vojvodić iz iste partije predložio “angažman možda nekog kartografa ili geografa”.

U diskusiju su se uključili i odbornici Demokrata Miloš Fuštić oko spora sa “HD Lakovićem”, kao i odbornici Momčilo Leković i Milan Nešković iz Demokrata koji su imali nekoliko kritika vezanih za izvještaj. Pejović je zahvalio na sugestijama, naglasio da se sporom sa “HD Laković” bave nadležni organi i advokatska kancelarija i da je svima u interesu da se to okonča na najbolji mogući način. Još jednom je istakao zahvalnost Opštini Bar bez čije bi dotacije u aktuelnim okolnostima rad ovog preduzeća bio otežan. Izvještaj je usvojen sa 22 glasa “za”, bez “protiv” i tri “uzdržana”.

Na red je došao Izvještaj o radu za 2020. godinu DOO “Sportsko-rekreativni centar”. Direktor ovog preduzeća Branislav Nenezić je, između ostalog, naglasio da je i pored aktuelne situacije ostvaren prihod, da su u saradnji sa Opštinom dogovorili i reprogram otplate kirija za jedan period, kao i otpis kirija za zakupce lokala u dvorani za dva mjeseca, ali da je najveći uspjeh postignut brendiranjem preduzeća.

“Pored svih činjenica koje su otežale rad, naš trud da budemo ‘srce grada’ i ‘srce igre’ nije izostao i uspjeli smo da izradimo sopstveni logotip, napravilili smo logotip brenda, istakli ga u javnosti preko društvenih mreža, na našim objektima, kao i garniturama dresova ugovora o sponzorstvu. Sve to je doprinijelo da realizujemo jedan od najznačajnijih projekata na kojim se zasnivaju svi budući planovi za razvoj SRC, a to je brendiranje dvorane ‘Topolica’ i potpisivanje ugovora na pet  godina sa KK ‘Mornar’”, naglasio je Nenezić.

Uslijedila je diskusija u kojoj je Momčilo Leković (Demokrate) spreman da pohvali kada se,  po njegovim riječima, usvoji i neka od njihovih ranijih ideja oko brendiranja, Miloš Šušter (URA) je naglasio važnost izgradnje bazena u Baru, a Milan Nešković (Demokrate) komentarisao rad na pomoćnim terenima stadiona. U odgovoru Nenezić je naglasio da je od prvog dana stupanja na funkciju imao jasnu viziju o brendiranju preduzeća, da bi naplata usluga korišćenja dvorane “gasila“ mnoge klubove,  a da to nikome nije u interesu i ponovio da sve investicije nisu samo od strane partnera, već i lokalne samouprave i preduzeća. Izvještaj je usvojen sa 19 glasova “za” i 5 “protiv”.

Odbornici su potom diskutovali i o Izvještaju o radu i finansijskom izvještaju JP “Kulturni centar”. Direktor ove ustanove Erol Marunović je naglasio da je “KC kompleksna ustanova kulture, jedna od kompleksnijih ove profilacije u CG, zato što pod jednim krovom objedinjuje rad gotovo svih onih koji se bave organizacijom i realizacijom aktivnosti iz oblasti kulture”. “Programi koje smo organizovali i pored svih okolnosti bili su inovativni i raznovrsni iz svih segmenata. Realizovali smo i brojne festivalske aktivnosti. Centar je uspio da organizuje i Barski ljetopis, zimska scena nakon 9 programa je na žalost morala biti prekinuta. Pružali smo i dalje pružamo i tehničku pomoć svima kojima je neophodna”, rekao je Marunović. Uslijedila je duga, uglavnom pohvalna i konstruktivna diskusija od strane brojnih odbornika.

Amir Arabelović (Biram CG) je govorio pohvalno o svim inovacijama, ali i naglasio važnost osnivanja p.r. službe, ne samo za ovo preduzeće. Ammar Borančić (LP) je govorio o rekonstrukciji bioskopske sale, Savo Pavlović (Nezavisni odbornik) istakao važnost očuvanja tradicije i kulture ovog grada, kao i svih kulturnih dobara, sa čim se složila i Branka Nikezić (DPS), naglašavajući da sve ono što je afirmativno treba biti pohvaljeno, ali je istakla i dobar rad prethodnih rukovodioca. Marunović  je zahvalio na pohvalama, konstruktivnim prijedlozima, naglasio da oko zakupa Tvđave Besac nije moglo puno da se uradi, odgovarajući na pitanje Lekovića iz Demokrata. Izvještaj je usvojen sa 22 glasa “za” i 3 “uzdržana”.

Zasijedanje SO Bar se nastavlja sjutra od 10:00.

Share.

Comments are closed.