U Staroj čaršiji otvorena izložba Seade Škrijelj

U predivnom ambijentu na terasi „Stare čaršije“ sinoć je otvorena prva samostalna izložba naše sugrađanke Seade Škrijelj.

Ideja o izložbama u atraktivnom prostoru ugostiteljskih objekata potekla je od barskog poslenika u kulturi, Mirka Bujišića, kako bi kultura i umjetnost postali sastavni dio svakodnevnog urbanog života Barana.

Izložbu je otvorio slikar Muharem Muratović, koji je prošle sedmice na istom mjestu proslavio 50 godina stvaralaštva i tim povodom publici predstavio slike iz svog novog ciklusa.

“Večeras imam čast da predstavim našu sugrađanku Seadu Škrijelj.Ovo što ona radi to ima dušu, ima taj nerv, poriv za stvaranjem.Ona je primjer snage koja reprodukuje i stvara ljepotu, ljepotu prirode.Različitosti koje ona koristi kroz njen rad, od portreta, mrtve prirode i sve ono što na neki način provocira, što zahtijeva energiju, treba tražiti i istraživati.Večeras ćete vidjeti kako je poseban taj njen odnos ljubavi prema prirodi i majstorstvo u zanatu.Svakako, početak je dobar. Nadam se da ćemo još mnogo toga vidjeti i da ćemo se time oduševiti”, kazao je Muratović i poželio Seadi još puno dobre energije i da ne odustaje.

U ime domaćina posjetioce je pozdravio humanista Hajriz Brčvak vlasnik “Stare čaršije”. On je otkrio i da je izložba za Seadu bila iznenađenje.

„Kada pogledate njene slike prepoznaćete njene emocije i koliko je ona divna osoba.Večerašnja izložba je malo iznenađenje od nas svih – njenih prijatelja, braće i sestara a posebno njene familije. Ona je vjerovatno iznenađena, a kako i ne bi pored ovoliko lijepih pogleda i divnih ljudi. Poželio bih joj mnogo sreće u životu i radu jer, samo srećni ljudi mogu dijeliti pozitivnu energiju. Nadam se da će i njeni radovi naći mjesto među poznatim slikarima poput našeg Muharema i drugih“ kazao je Brčvak .

Sa neskrivenim emocijama Seada Škrijelj zahvalila je organizatorima.

„ Već su me stigle emocije, ovo je bilo iznenađenje za mene, nisam ni slutila da nešto spremaju. Zahvalila bih se Hajrizu i Selmi. Oni uvijek rade dobra djela, pa evo, i ovog puta su to uradili za mene, veliku stvar. Zahvalila bih se mojoj porodici i svima koji učestvovali. Mogu samo da kažem da su ove slike rađene sa puno ljubavi i da se nadam da će vam se dopasti“ kazala je Škrijelj.

Publika je takođe bila u prilici da uživa u nastupu KUD-a “Tekstilac“, koji su specijalno za ovu priliku došli iz Bijelog Polja, a ugodno veče je muzikom obojio i Armin Muzaferija, mladi pop pjevač iz BiH.

Share.

Comments are closed.