U subotu prvi strip festival u Baru – STRIP ART BAR

Narodna biblioteka i čitaonica „Ivo Vučković” iz Bara i Škola stripa i ilustracije Bar organizuju prvi strip festival u Baru – STRIP ART BAR (SAB).

Kako navode organizatori, cilj ovog dešavanja je promocija crnogorskog stripa, crnogorskih autora i umjetnika i njihovo predstavljanje polaznicima škole stripa i široj publici.

Festival će trajati jedan dan i održaće se u Dvorcu kralja Nikole, u subotu 10. juna.

PROGRAM

16:00 – Otvaranje festivala radionicom stripa za mlade od 12 do 16 godina 17:30 – Crtanje za djecu od strane strip umjetnika
18:30 – Promocija VINTART comics strip izdavaštva
19:00 – Izložba strip tabli i ilustracija 
20:00 – Muzički gost
21:30 – Finalno obraćanje i zatvaranje festivala

“Na festivalu će nam se pridružiti najbolji strip umjetnik Crne Gore Nikola Ćurčin iz Herceg Novog, koga će pratiti njegovi prijatelji i organizatori hercegnovskog Strip festivala Jovan Subotić i Nebojša Mandić. Iz istog grada dolazi i Đorđe Kamenarović, grafički dizajner i strip umjetnik. Iz Podgorice stiže Luka Cakić, ne samo kao svjetski priznat strip umjetnik i dizajner, već i kao specijalni gost predavač škole crtanja stripa. Nikšićanin Miodrag Spasojević će predstaviti novim strip izdanjem ‘Danny Jones’ koje ćemo vidjeti premijerno na festivalu SAB”, kazali su iz organizacije festivala.

Od lokalnih umjetnika, Darijan Hadžisalihović će izlagati svoje figure inspirisane stripovima, filmovima i serijama, kao i Aleksandar Vujošević sa svojim skulpturama iz stripa i pop kulture i novim izdanjem stripa Vortimus. Andrija Vujošević će izložiti nove stranice iz stripa Sabljarka koji očekujemo ubrzo.

Strip klub “mr No” imaće svoj štand na kojem će se moći kupiti domaći i svjetski stripovi. Na kraju večeri, festival će zatvoriti muzički gost “Bubnjivi i psi”.

Share.

Comments are closed.